Напрежение между Уилям и Кейт – кой пред кого отстъпи

Принц Уилям и Кейт Мидълтън определено са двойка, която можем да дадем за пример в много отношения. Но не бива да забравяме, че зад светския блясък те са просто съпрузи, които също често имат конфликт на мненията и се нуждаят от дискусия, за да постигнат консенсус. Ето и поредната причина, довела до напрежение помежду им.
Принцът и принцесата на Уелс са родители на три деца, което само по себе си е голяма отговорност. А когато тези деца са и британски престолонаследници, трябва добре да премисляш всяко решение, свързано с тях, за да направиш най-добрия възможен избор. Особено когато става дума за образованието им.
В момента и трите деца на кралската двойка посещават Lambrook School и всяка вечер се прибират в дома си Adelaide Cottage, част от замъка Уиндзор. А желанието на принц Уилям е най-големият им син Джордж да продължи образованието си в популярния колеж Итън, където са учили и самият принц на Уелс, и брат му принц Хари. 
В учебното заведение приемат деца от 13-годишна възраст, а принц Джордж ще ги навърши през 2026 г. Записването обаче става цели три години по-рано и малкият престолонаследник ще трябва да държи първите си приемни изпити само след месец. Те обаче съвпадат с посещението на принц Уилям в Сингапур по повод Earthshot Prize. Именно по тази причина Кейт Мидълтън избра да не пътува със съпруга си, а да остане у дома, за да помогне на сина си с подготовката и стреса.
Според ОК, решението принц Джордж да посещава колежа Итън е довело до “сериозно напрежение” между принц Уилям и Кейт Мидълтън, а принцесата е била “твърдо против” него. Основният й довод е, че изпращането му в тази институция противоречи на нейни възгледи за модернизиране на монархията, според които е добре да посещава по-обикновен колеж.
Освен това, от майчина гледна точка, момчето й много ще й липсва, защото най-вероятно ще трябва да живее в общежитията на колежа. И въпреки че съпрузите водят спор по темата от години, принцът на Уелс е успял да наложи своята воля, оставяйки Кейт недоволна и гневна.
Що се отнася до мнението на самия принц Джордж, то също е наклонило везните в полза на Итън, защото той винаги е искал да бъде точно като баща си и да върви по неговите стъпки. А успокоението за Кейт е, че синът й ще може да си идва у дома за уикендите – точно както принц Уилям е посещавал покойната кралица.
Но Мидълтън е притеснена и по друга причина – че най-вероятно “кралският дълг” ще я накара да склони и другите й две деца да посещават колежа Итън или друго подобно престижно учебно заведение, защото традицията така повелява. А това ще доведе до разпокъсване на така задружното сега семейство – нещо, което определено не й се иска да се случва. Но тук отново последната дума ще е на бъдещия крал.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Холивуд стъпи в Банско! Юлиан Костов започна СНИМКИ на нов филм

Актьорът Юлиан Костов започна снимките на новия си сериал “Кукери” в стария град на Банско. Той работи заедно с Мария Бакалова и общата им продуцентска фирма “Jupiter Lights”. Проектът е част от серия от проекти, свързани с България. Снимките се провеждат в сто годишна къща за гости, която принадлежи на […]

Subscribe US Now