Арнолд Шварценегер и Силвестър Сталоун – врагове или истински приятели

Arnold, документалният сериал, който вече можем да гледаме в Netflix, ни дава възможност да надникнем в почти всеки един аспект от живота на Арнолд Шварценегер. Сред най-грабващите вниманието акценти са изневярата на актьора и културист, както и трудното детство, което е преживял. От трите епизода, посветени на живота му, разбираме и повече за взаимоотношенията му със Силвестър Сталоун.
В продължение на десетилетия двамата са в своеобразна “война”, която се разразява както на екрана, така и извън него. Причината – и двамата се конкурират за титлата “любимия екшън герой” на зрителите. И тъй като и двамата имат сходни кариери, започват да враждуват помежду си. “Дори не можехме да издържим да сме в една стая. Хора трябваше да ни разтървават”, разкрива Силвестър Сталоун.
Арнолд Шварценегер добавя: “Съревновавахме се за всичко – кой е по-зъл, кой е по-голям тежкар, кой използва по-големи ножове, кой стреля с по-големи пистолети… Слай и аз бяхме във война.”
Според Сталоун 80-те години са били едно много интересно време, защото “екшън човекът” все още не е придобил крайната си форма. По думите му дотогава екшънът е бил просто преследване с коли и комуникиране чрез намеци.
С излизането на филма си “Рамбо: Първа кръв” през 1982 г. Силвестър Сталоун твърди, че екшън филмите наистина вкарват действие и диалогът вече не е толкова необходим.
Шварценегер признава, че Сталоун и неговите филми успяват да го изпреварят, щом става въпрос за екшън звезда на десетилетието. И допълва, че успехът на колегата му го е тласнал да работи още по-усърдно. “Всеки път, когато излизаше филм като “Рамбо”, трябваше да измисля начин да го надмина”.
Сталоун също не пропуска да отбележи успехите на Шварценегер, като изтъква филмите му “Терминатор” от 1984 г. и “Командо” от 1985 г. като най-силни.
“Станахме невероятно конкурентни”, отбелязва Силвестър Сталоун. Но добавя, че той и Арнолд Шварценегер са имали различен стил в актьорството.
В крайна сметка Сталоун признава Шварценегер като победителя сред двамата: “Той искаше да бъде номер едно”.
Арнолд Шварценегер пък връща комплимента, като споделя, че не би се трудил толкова много, ако нямаше толкова достоен конкурент. “Без Сталоун може би нямаше да бъда толкова мотивиран през 80-те да правя филмите, които правех, и да работя толкова усърдно, колкото работех”, казва още той.
Двамата актьори доказват и на зрителите, че са стопили ледовете помежду си, като участват в няколко филма заедно, сред които са и “Невъзможно бягство”, както и трите филма за “Непобедимите”, припомнят ни от Entertainment Weekly.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Новият водещ на "Стани богат" предизвика истински бум, на Билалов му изстива мястото

Бившият министър на културата проф. Петър Стоянович спечели симпатиите на много зрители влизайки в ролята на водещ на „Стани богат“. Той зае за малко мястото на Михаил Билалов в благотворителните издания на играта. Стоянович има доста солиден телевизионен опит от постоянната си рубрика в предаването на Георги Любенов по БНТ. […]

Subscribe US Now