От паяк върху ковчега до песен от сватбата – куриозни моменти от погребението на кралицата

Денят на погребението на кралица Елизабет II отмина, а тържествеността на всички церемонии, свързани с него, надминаха очакванията ти. Късно вечерта снощи в тесен семеен кръг тя беше положена в параклиса “Сейнт Джордж” край замъка Уиндзор.
Покрай събитието обаче не липсваха и любопитни моменти, въпреки строго спазения протокол.
Още на службата в Уестминстърското абатство наблюдателни зрители забелязаха, че по картичката, оставена от крал Чарлз върху венеца с цветя, лази паяк. “Ще арестуват ли паяка” и “Това е кралски паяк” бяха само някои от коментарите в Twitter.
Не само паяк, но и други животи отдадоха последно сбогом на кралицата. Последните й две кучета корги – Мик и Санди, очакваха господарката си пред двореца Уиндзор. Малко преди това траурната процесия с ковчега на кралицата премина и покрай любимия й кон – 24-годишното хайланд пони Ема.
Въпреки че тайно пророни няколко сълзи, правнучката на кралицата се държа достойно по време на цялото погребение. 
Седемгодишната Шарлот беше забелязана да дава указания на по-големия си брат – деветгодишния Джордж, който е втори по ред за наследяване на престола. Видео запечатва как при пристигането на ковчега край Уелингтън Арч Шарлот казва на Джордж “Сега трябва да се поклониш”.
Голямо внимание привлякоха и осмината военни, които носеха ковчега на кралицата. Гренадирските гвардейци са пристигнали от мисия в Ирак специално за погребението, за да носят ковчега. Той е избран лично от Елизабет II, изработен още преди 30 години и тежи около 300 кг.
На няколко пъти по време на погребението беше отбелязана специалната връзка на кралицата с покойния й съпруг принц Филип. Във венеца върху ковчега имаше клонче мирта от растение, вкоренено от сватбения й букет. По време на траурната служба в Уестминстърското абатство пък прозвуча и The Lord’s my Shepherd – религиозен химн, който е бил пят и по време на сватбата им през 1947 г. на същото място. 

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Никол Шерцингер е секси и в Португалия

Никол Шерцингер е от известните личности, които човек може да следва с удоволствие. Една от причините е, че изпълнителката публикува разнообразно и разпускащо съдържание. Голяма част от снимките на Шерцингер са от почивки на екзотични дестинации. Но не са и никак малко тези, които ни показват колко труд влага тя, […]

Subscribe US Now