Какво мисли Кание Уест за четенето и книгите

Кание Уест не пести думи, не обича да премълчава и изказва мнението си, когато реши. И този път – напълно откровен той коментира какво смята за четенето и книгите.
Изглежда силната му страна не е литературата, обясни самият той в подкаста на Alo Yoga “Alo Mind Full”.
Рапърът предпочита да проведе един “добър разговор” и използва диалога като начин на учене. Кание сравни ученето чрез четене с една от храните, които изобщо не обича. “За мен четенето е като ядене на брюкселско зеле. А говоренето е като царевичните равиоли Giorgio Baldi”, сравнявайки провеждането на разговор с известно ястие с паста, което се сервира в ресторант Giorgi Baldi в Санта Моника.
“Всъщност не съм прочел нито една книга”, обърна се той към домакина на подкаста Алисън Уилсън.
Кание Уест коментира и относно училищните програми, които според него трябва да въведат други форми на обучение за сметка на четенето. “Трябва да балансираме нещата с учебни програми, които ни дават самочувствие. Защото толкова много от училищата и модерните системи за обучение отнемат от увереността, която тези бъдещи лидери биха имали в себе си.”
Презрението на изпълнителя към четенето не спира само до мнението му относно книгите. Той говори и за нежеланието, с което чете дълги текстове, признавайки, че често поглежда само първия и последния абзац от тях.
Въпреки всичко, Кание Уест изглежда е загрижен за образованието на децата. Само преди няколко дни стана ясно, че певецът основава частно училище, Donda Academy, в Сими Вали, Калифорния, кръстено на покойната му майка. То е насочено към това да подготви “учениците да станат следващото поколение лидери”. В него се обучават ученици от детската градина до 12-ти клас, припомня USA Today.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Актьорът, на когото принц Хари е казал дядо

След смъртта на кралица Елизабет Втора съвсем логично много хора започнаха да си спомнят най-различни случки с нея, за да я почетат по свой начин. Мат Смит може и да не се е срещал с нея, но пък се е докосвал до семейството ѝ. В интервю за Today актьорът казва, че […]