Спомен за Денди разтърси мрежата! Оперна прима разкри, че той… СНИМКА

Новината за смъртта на Любомир Милчев – Денди стъписа мнозина. Редица популярни личности вече изразиха тъгата си за писателя и светски хроникьор в профилите си в социалните мрежи. Направи го и Владина Цекова – с присъщия си фин изказ.

Под поста на сценаристката и главен редактор на “Пътеки” по БНТ обаче, коментар оставя и популярна участничка от един от сезоните на “ВИП Брадър”, в който е участвал и самият Денди. А думите й предизвикаха пълен шок!
Близък приятел на Денди пред БЛИЦ: Отиде си неразбран, беше мразен за това, че…

“Отишъл си е от този свят след тежката кома Денди. Онова ексцентрично цветно момче, което никому не правеше зло, а получи толкова тежък удар от съдбата… и… от безмозъчни хора нищожества. Тъжно, срамно и покъртително. СВЕТЛИНА НА ДУШАТА ТИ, ДЕНДИ!⚘”, пише Цекова, а в един от коментарите под поста й е на оперната прима Весела Нейнски. Думите й са повече от показателни.

В публикацията си Владина Цекова поделя и един от най-емблематичните цитати на Денди, от който става ясно и как се е чувствал в действителност писателят, когото мнозина определят, не без основание, като високо ерудирана личност:
“… Някаква част от мен бе в плен на страха, че съм неудачник и бедняк и че дори и клошарите са по-щастливи от мен, което бе преувеличено, най-малкото затова, че аз винаги изнамирах ракурс, в който да ги лицезра като светци, додето у някои от тях се загнездваше подозрението какво правя сред тях и дали не съм се провалил, или пък разигравам мним провал от скука и пресищане.
Ники Кънчев смазан от скръб, проговори за смъртта на Денди 

Малкото предателство, което хората извършват вседневно е един вид склонност към разомагьосване, просто ей така, както децата разглобяват кукла, за да видят какво има отвътре, а после биват разочаровани от разкрилата им се празнота Аз дори обичах да идвам пременен в смокинг или фрак преди, или след някой прием, да посядам сред тях и да черпя вдъхновение от контраста…
Някои ме презираха и скрито се радваха като считаха, че съм пропаднал, изпаднал, сурнал се към пропастта, хлътнал в порока, сред изметта… Биха били учудени, ако узнаеха, че гледам на тях като на хлътналости, жалки отпечатъци на обществената мнителност и трафарет. Някои ми казваха „Живот си живееш ти!“ и ни най-малко подозираха страшната нереалност, в която се състояваше моят живот… Иже херувими!”/show.blitz.bg

Източник: blitz.bg
Next Post

Истории, звезди, тенденции

Вижте интересните истории на деня, новини за звездите, тенденции и идеи за свободното време. Източник: blitz.bg

Subscribe US Now