Актьорът, на когото принц Хари е казал дядо

След смъртта на кралица Елизабет Втора съвсем логично много хора започнаха да си спомнят най-различни случки с нея, за да я почетат по свой начин.
Мат Смит може и да не се е срещал с нея, но пък се е докосвал до семейството ѝ. В интервю за Today актьорът казва, че е имал възможността преди време да се срещне с принц Хари по време на играла на поло.
И тогава принцът го е нарекъл “дядо”, заявявайки, че е гледал сериала The Crown. Може и да звучи странно, но си има добро обяснение. Смит, който в момента гледаме като Демън Таргариен в “Домът на дракона”, влезе в ролята на принц Филип, съпругът на Елизабет Втора и дядо на принц Хари.
Актьорът имаше възможността да изиграе принц Филип в първите два сезона на The Crown, пише Variety. Именно в тези два сезона кралицата беше изиграна от Клеър Фой. След тях сериалът премина в друг времеви период и Смит бе заменен от Тобиас Мензис, докато Фой от Оливия Колман.
За срещата си с принц Хари, Мат Смит казва, че е разбрал, че гледа The Crown, и точно затова шеговито се е обърнал към него с дядо. Разбира се, актьорът не знае дали Хари все още следи сериала, но по онова време със сигурност е.
Именно за ролята си на принц Филип, Смит получи номинация за Еми за най-добър актьор в поддържаща роля през 2018 г. Но се размина със статуетката, която отиде в ръцете на Питър Динклидж за ролята му на Тирион Ланистър в Game of Thrones.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Трогващият жест на Рания на погребението на кралицата

На погребението на кралица Елизабет на 19 септември в Уестминстърското абатство присъстваха монарси от цял свят. Освен тези от Европа, бяха поканени и много от азиатските крале, между които и йорданският крал Абдула II. Вниманието беше привлечено от кралица Рания, която, както обикновено, беше изключително елегантна. За разлика от много […]