Бебе се роди четири години след смъртта на родителите си

Admin

Сурогатна майка от Лаос роди бебе в Китай четири години след смъртта на родителите му. Това е станало още през декември 2017 г., но местни медии разпространиха информацията чак днес, съобщава Би Би Си.

Родителите са загинали в автомобилна катастрофа през 2013 г. Преди това те замразили няколко ембриона в болница в град Нанкин, като целта им била да имат дете чрез инвитро процедура.

След катастрофата родителите на двамата загинали завели дело с искане да получат оплодените яйцеклетки. Въпросът дали имат право да получат ембрионите се оказа и прецедент за Китай, но в крайна сметка съдът отсъдил в тяхна полза.

Веднага след това обаче се появил друг проблем – оплодените яйцеклетки трябвало да бъдат преместени от болницата, където се съхранявали. Това можело да стане само при гаранция, че другото болнично заведение има аналогично хранилище за ембриони. Заради правни неуредици се наложило да се търси болница извън Китай и така бъдещите баби и дядовци стигнали до агенция в Лаос, където подобни казуси са правно регламентирани.

Там били намерена и сурогатна майка, но отново се появил проблем. В Китай раждането от сурогатна майка е незаконно. За да може обаче детето все пак да се роди в Китай, жената влязла в страната с туристическа виза и останала там до самото раждане.

Проблемите обаче не спрели дотук, като този път те били свързани с получаването на гражданство на бебето. Тъй като детето нямало живи родители, които да докажат, че е тяхно, се наложило четиримата баби и дядовци да дадат кръв, за да бъдат направени ДНК тестове, с които се установило, че то наистина е техен внук и така получило китайско гражданство.

Източник: dnevnik.bg

Next Post

Варненските рокери отриха сезон 2018

Днес стотици мотоциклетисти от Източна България се събраха пред Катедралата във Варна за откриване на летния мотосезон. Малко след 12 часа моторджиите потеглиха в посока къмпинг Лагуна край Златни пясъци.