Путин размаза конкуренцията! Започва четвърти мандат!

Руският президент Владимир Путин печели категорично и очаквано изборите, показват първите данни след края на гласуването в Руската федерация.

Усилията на управляващите да легитимират електоралния триумф на Путин с висока избирателна активност в крайна сметка се увенчаха с успех и към 19 ч. местно време тя беше около 59,5 на сто.

Според екзитпол на държавния институт ВЦИОМ държавният глава се е преборил за четвърти мандат на поста, спечелвайки 73,9 на сто от гласовете. На второ място остава комунистът Павел Грудинин с 11,2 на сто подкрепа.

Отново държавен източник – агенция РИА “Новости”, дава даже по-висок резултат на Путин – 76,3 на сто. Фонд “Обществено мнение” закръгля на 77%.

При преброени 21,3% от бюлетините ЦИК отчита 71,97% за държавния глава. След него са Грудинин и “постоянното присъствие” на президентските избори – либералдемократът Владимир Жириновски.

След днешната си победа Путин има шанс да остане на поста до 2024 г., когато ще е на 71 г. “Ройтерс” отбелязва, че само Йосиф Сталин е управлявал по-дълго. Четвъртият мандат за Путин идва на фона на все по-сложни отношения със западните страни, сериозни изпитания за икономиката и световна тенденция към повишаване на военните разходи.

Освен всичко друго, през 2012 г. той се завърна в Кремъл при коренно различна международна обстановка, във време, в което никой не си е представял, че 6 години по-късно начело на САЩ ще е непредсказуемият за свои и чужди Доналд Тръмп, а Турция и Китай ще са се превърнали от партньори на Русия във все по-ясно изразени конкуренти за традиционните й сфери на влияние.

btv

Next Post

Феновете на Черно море: Вън всички футболисти, без нашите юноши

От националния фенклуб “Черно море” излязоха с остра позиция след загубата на “моряците” от “Локо” (Пловдив) с 0:1 на “Тича”: “Ние, истинските фенове на Черно море, настояваме всички футболисти, без нашите юноши и Илиан Илиев, да си ходят. Ако мислят, че с такава игра, ще изгонят Илиян, няма да се […]