От колко пари се нуждаем, за да сме щастливи

Admin

Ново глобално проучване, проведено сред 1,7 милиона души  в 164 страни по света показва от колко точно пари има нужда човек, за да бъде щастлив.

Разбира се, това до голяма степен зависи от страната, в която живеем. Логично, в страните като Канада, САЩ и Австралия, където стандартът на живот е по-висок, е необходимо човек да печели чувствително повече, в сравнение със страните от Карибите, например.

Ето как изглеждат идеалните годишни доходи в различните държави по света.

В Австралия и Нова Зеландия хората имат нужда от 125 000 долара годишно, за да живеят спокойно.

В Северна Америка хората се нуждаят от 105 000 долара, за да живеят без притеснения.

За Западна Европа идеалният годишен доход, който позволява достоен начин на живот е 70 000 долара, а в Източна Европа хората са посочили, че за да покрият всичките си нужди, са им необходими 40 000 долара за 12 месеца.

От най-малко средства имат нужда хората от Латинска Америка и Карибите. Идеалният приход за тях е около 35 000 долара годишно.

Друг интересен аспект на изследването е психологическото влияние на парите върху хората. Оказва се, че хората с приходи над и под средното ниво не са щастливи: защото с високото заплащане идват по-високи отговорности, по-малко лично време, както и повече очаквания. При по-ниската заплата пък, хората са стресирани за това как ще посрещнат нуждите си.

Още един психологически момент, който засяга проучването касае и половете. Жените имат нужда от по-височки приходи, за да се чувстват спокойни.

Източник: вести.бг

Next Post

Полицаи спряха кола за проверка, но останаха изумени от видяното

Миналата седмица полицията в Милтън Кейнс, Великобритания спира кола за проверка. Когато се опитали да идентифицират идентификационния номер на шофьора, те останали изумени, попадайки на снимка на Хоумър Симпсън. Колата на шофьора е била конфискувана, а той задържан за шофиране без застраховка и книжка.