Българинът, който ще участва в коронацията на Чарлз

С наближаването на пролетта наближава и едно от най-дългоочакваните събития във Великобритания, а и по света – коронацията на крал Чарлз. Събитията, свързани с нея, ще продължат три дни, но безспорно най-тържествената част ще бъди същинската церемония в Уестминстърското абатство.
А вече и в България имаме причина да се вълнуваме от нея, защото концертмайстор на специално сформирания оркестър за събитието ще бъде Васко Василев. Българският цигулар ще е на чело на Coronation Orchestra, който ще събере някои от най-успешните класически изпълнители в света.
“За мен е голяма привилегия и чест да получа тази покана, и да съм част от историческото събитие. Кралят от години подкрепя музикантите в Обединеното кралство и в частност в Кралската опера, така че приемам този ангажимент с голяма отговорност, много вълнение и нескрито удоволствие”, коментира Василев пред “Площад Славейков”.
Антонио Папано ще бъде диригент, музикален директор на Кралската опера. Пълната програма на концерта все още не е ясна, но се знае, че Чарлз лично е избрал произведенията, включени в него. Ще има 12 нови композиции, една от които е на Андрю Лойд Уебър, а в чест на гръцкия произход на принц Филип – покойният баща на Чарлз, ще звучи и гръцка православна музика.
Припомняме, че коронацията на крал Чарлз и кралицата-консорт Камила ще се състои на 6 май в Уестминстърското абатство в Лондон. По-късно същия месец Васко Василев пристига за турне в България, като ще изнесе концерти в 14 града.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Голите празненства на Хайди Клум и Том Каулиц

Знаем добре, че към момента няма човек, който да обича Хелоуин повече от Хайди Клум, защото всяка година моделът хвърля много средства и усилия, за да ни изненадва с най-различни и екстравагантни костюми. Но знаем също така отлично, че Клум обича да показва колко много обича съпруга си Том Каулиц.От профила […]

Subscribe US Now