Принц Андрю и Сара Фъргюсън в съда с дъщерите си – в какво ги обвиниха

Докато принц Хари се отказа доброволно от ролята си на действащ член на кралското семейство, принц Андрю, който е осми поред за наследяване на престола, бе принуден да го направи след скандалните разкрития за връзката му с бизнесмена Джефри Епстейн. Когато му бяха повдигнати обвинения в сексуално насилие, той върна титлите и званията си. А сега отново е в съдебната зала, но с други обвинения.
Херцогът на Йорк се яви за изслушване заедно с бившата си съпруга Сара Фъргюсън, както и с двете им дъщери Беатрис и Йожени. И всички те чуха обвинението, че са получили повече от милион паунда от предполагаемо корумпирания финансист Селман Тюрк, действащ от името на турския милионер Небахат Ишбилен.
В момента Тюрк е изправен пред възможността да влезе в затвора заради укриване на подробности за финансовите му дела, включително и за плащания към принц Андрю. Въпреки това той продължава да твърди, че не е извършил нищо незаконно. Но съдът пък има доказателства, че той подмамил съпругата на Ишбилен да плати 750 000 паунда на херцога с твърдението, че двореца е помогнал да й се осигури паспорт. 
Тюрк твърди, че парите са били “подарък за херцога на Йорк за сватбата на дъщеря му”, който е бил одобрен от Ишбилен. Сумата е изплатена няколко месеца преди сватбата на принцеса Беатрис с Едоардо Моци през юли 2020 г. Херцогът на Йорк обаче върна парите, след като разбра за връзката между Тюрк и Ишбилен. Отделно стана ясно, че фирми, свързани с Тюрк, са платили още една голяма сума на принц Андрю.
На този етап той и Сара Фъргюсън са успели да постигнат извънсъдебно споразумение с г-жа Ишбилен, с което имената им да не бъдат замесвани повече в този сложен казус, по който обвиняеми са Тюрк и различни офшорни компании. Но съдът все пак обръща специално внимание на връзката на брата на настоящия крал с цялата тази престъпна схема. А в нея са намесени дори либийски контрабандист на оръжие и самият Муамар Кадафи, пояснява Daily Mail.
Все още съдът няма яснота за това каква връзка имат херцогът и херцогинята на Йорк с подсъдимия Тюрк, както и каква е истинската причина за големите парични преводи. И вероятно двамата отново ще трябва да посетят съдебната зала, за да дават допълнителни обяснения.
Междувременно пък стана явно, че американският съд е дал разрешение на 1 юли да бъдат публикувани стенограми от разследването и съдебния процес срещу вече покойния Джефри Епстейн по обвиненията в сексуален трафик и сводничество. А с този акт се очаква наяве да излязат и нови разкрития за връзката му с принц Андрю и неговото участие в схемата. 
Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис заяви, че обществеността заслужава да знае кой е участвал в престъпните деяния на Епстейн и никой не бива да бъде защитен от правосъдието заради своя социален статус или финансово състояние. А тези, които са посягали на деца, заслужават да усетят най-голямата строгост на закона. Доста вероятно с думите си визира именно принц Андрю и проблемите му с правосъдието да имат своето продължение.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

„Смъртта на една мечта“ - Жизел Бюндхен открито за развода година и половина по-късно

Измина почти година и половина откакто Жизел Бюндхен и Том Брейди обявиха, че се развеждат след цели 13 години брак. През октомври 2022 г. те споделиха с пост в Instagram, че са взели решението “приятелски и с благодарност” за времето, което са прекарали заедно. “Благословени сме с красиви и прекрасни […]

Subscribe US Now