Защо е грешно да следваме диетата на Ким Кардашиян

На какво ли не са готови звездите, за да постигнат своето, мечтаната визия или пък да влязат в така желана роля. Не знаем защо, но първо се сетихме за Марк Уолбърг, който за ролята си на боксьор, превърнал се в свещеник във филма Father Stu, е трябвало да качи около 14 килограма само за шест седмици. Но така или иначе, няма да си говорим за него, а за Ким Кардашиян.
Е, на нея не ѝ се налага да пълнее, а обратното – да отслабне, при това бързо, само и само да може да облече роклята на Мерилин Монро за MET Gala 2022. Същата, която е носила Монро преди 60 години, докато пее “Happy Birhday” на тогавашния президент на САЩ Джон Кенеди.
И макар Ким Кардашиян да е имала предвид пищните форми на филмовата икона, в последствие е разбрала, че фигурите им далеч не си приличат, колкото е очаквала. Затова и ѝ се налага да свали около седем килограма.

“Не съм гладувала, но бях стриктна”, признава Ким за режима на хранене, на който се подлага за цели три седмици.

Тренировките остават задължителни, а от менюто ѝ изцяло изключени са захарта и въглехидратите, като набляга предимно на зеленчуци и протеини. Ето така тя постига и желанието си – да облече роклята на Мерилин за вечерта на MET Gala.

Експертите обаче обясняват защо свалянето на килограми за кратко време по този начин не е здравословно и подобна диета изобщо не трябва да се спазва. На първо място, теглото не се равнява на мазнините в тялото. Това означава, че свалените седем килограма е възможно да са били вода.
Затова пък стресът, през който тялото преминава при бързо отслабване, е голям. Рисковете включват електролитен дисбаланс, образуване на камъни в жлъчката, подагра, умора, запек, диария и гадене.

Намаляването на количеството захар и въглехидрати, които приемаме, може и да помага за свалянето на килограми, но оказва негативен ефект в дългосрочен план. А едва ли бихме искали да нарушим ритъма на метаболизма си.
Тялото ни просто ще си върне килограмите доста по-бързо, отколкото и се надяваме след такъв драстичен хранителен режим, пише Women’s Health.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Истории, звезди, тенденции

Вижте интересните истории на деня, новини за звездите, тенденции и идеи за свободното време. Източник: Lifestyle.bg