Чейс Бъдингър, който от баскетболист в NBA стигна до Олимпийски игри 2024 по плажен волейбол

Чейс Бъдингър е от хората, които не се отказват от мечтите си. В колежа той е раздвоен между голямата си страст волейбола и баскетбола.
По стечение на обстоятелствата той избира баскетбола и не можем да кажем, че е сгрешил. През 2009 г. бива избран във втория кръг на драфта в NBA от отбора на Хюстън Рокетс.
До 2016 г. Бъдингър е част от NBA и играе за отборите на Минесота Тимнбърулвс, Индиана Пейсърс и Финикс Сънс. Записва общо 407 мача, в 50 от които стартира като титуляр. След това записва един сезон в Европа, а след него слага край на кариерата си главно заради липсата на интерес от страна на отбори от NBA към него.
Чейс Бъдингър обаче не скучае, а веднага се захваща с волейбола през 2018 г. Една от най-трудните промени, с които е трябвало да свикне след промяната на спортовете, е интензитетът на мачовете. Докато в NBA играеш по един мач на ден, в плажния волейбол Бъдингър казва, че те могат да достигат до три мача на ден.
Фактът, че не се отказва от голямата си страст му се отплаща. Шест години по-късно Чейс Бъдингър ще играе на Летните Олимпийски игри в Париж. Той и Майлс Евънс се класираха за Олимпиадата и ще представят САЩ в плажния волейбол, пише ESPN.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Елизабет Кравец има още какво да каже за Мис България - новите обвинения, които отправи

Миналата седмица около Мис България 2023 се разрази скандал, след като организаторите на конкурса обявиха в социалните мрежи, че отнемат титлата на Елизабет Кравец. За новата миска бе определена служебно първата подгласничка Илияна Борисова, но явно тепърва ще има още за изясняване около случилото се. Кравец вече публикува официална позиция в […]

Subscribe US Now