Кралица Елизабет изненада всички

За своите 96 години кралица Елизабет продължава да изпълнява почти всичките си обичайни задължения. Покрай 70-ия й юбилей на престола стана ясно, че тя има някои проблеми с подвижността. Затова и последната й проява е истинска изненада.
Елизабет пристигна в Единбург за седмица на събития, свързани с короната.
В Шотландия тя е придружавана от най-малкия си син принц Едуард и съпругата му Софи. Още след пристигането си, кралицата участва в Церемонията по предаването на ключовете в двора на двореца Холирудхаус.
Според традицията ключовете на града ритуално се предават на монарха, след което той ги връща в знак на доверие към градоначалника на Единбург. Днес пък Елизабет ще присъства на военен парад, който е част от отбелязването на Платинения й юбилей.
Макар че ще остане в Холирудхаус – официалната й резиденция в Шотландия, до 1 юли, кралицата няма да участва в традиционното градинско парти на 29 юни заради здравните си проблеми. Негови домакини ще са принц Чарлз и Камила, както и принц Едуард и Софи.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Признанието, което направи Никола Пелц за Бруклин Бекъм

Новата звезда на корицата за списание Tatler за месец август, Никола Пелц Бекъм, разказва за кариерните борби, през които са преминали тя и съпругът ѝ. По думите ѝ първоначално Бруклин се надява да стане професионален футболист като баща си Дейвид Бекъм, но е освободен от младежкия отбор на лондонския клуб Арсенал преди […]