Събраха ли се синовете на крал Чарлз заради болестта му

Новината за болестта на крал Чарлз шокира не само поданиците му. Семейството и най-близките му хора първи научиха за това, че монархът е диагностициран с рак покрай изследвания, свързани с процедура за уголемена простата.
Днес вече е ясно, че ракът – не се уточнява какъв вид, е хванат в ранна фаза и че кралят вече е започнал лечение. Междувременно стана ясно, че принц Хари вече е в Лондон – малкият син на Чарлз е пристигнал с нощен полет от Лос Анджелис.
Хари пристига в Лондон без семейството си – Меган Маркъл остава с двете им деца принц Арчи и принцеса Лилибет в Калифорния. Хари вече е в Кларънс Хаус – домът на баща му в Лондон, където той си почива от снощи след обявяването на диагнозата си публично.
Принц Уилям също е на линия, след като се беше оттеглил от официалните си задължения покрай операцията на съпругата си Кейт Мидълтън. Сега 41-годишният престолонаследник се очаква да поеме и част от работата на краля, съобщават Press Association. Дали обаче ще се срещне с брат си принц Хари?
Очаква се утре, 7 февруари, Уилям да е в замъка Уиндзор за връчване на отличия – задача, която днес изпълняваше сестрата на Чарлз принцеса Ан. Вечерта пък ще присъства на гала вечеря за набиране на средства за въздушните линейки на Лондон. Тепърва ще научаваме и за други негови задължения, които ще поеме от името на баща си.
От своя страна британският премиер Риши Сунак беше принуден да поясни какво е имал предвид под това, че ракът на Чарлз е “хванат рано”. От пресслужбата му отговориха, че той просто е цитирал официалното изявление на Бъкингамския дворец от снощи, 5 февруари.
Малко преди 18 ч. българско време ВВС съобщават, че крал Чарлз и съпругата му Камила са напуснали Кларънс Хаус в Лондон (видеото горе). По-рано медията предположи, че кралят ще замине с частен хеликоптер в замъка Сандрингам.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Кой е най-дългият висящ мост в света

Турция е трансконтинентална страна, пресичаща Европа и Азия. Само около 3% от територията й е разположена в Тракия, а останалата част е в Анадола или Мала Азия. Естествена граница между двете части на държавата се създава от пролива Босфора на североизток от Мраморно море и пролива Дарданелите на югозапад. Мостът […]

Subscribe US Now