Харесва ли Мадона съвременната поп музика

Мадона може да се гордее хитовете и с широкото си въздействие, което има върху поп културата през годините. И ако ние бяхме на нейно място, отдавна да сме се пенсионирали и да си гледаме живота. Но музикалната икона явно въобще няма намерение да го прави – да се пенсионира, живота винаги си го е гледала…
64-годишната Мадона смята, че след разцвета на поп музиката през 80-те години музикалната индустрия се е променила значително. И като една от най-продаваните изпълнителки за всички времена, тя може да си позволи както подобно изказване, така и да изкаже мнение за съвременната музика.
“Мисля, че най-много се промениха самите песни, концепцията за писането им. Имам нужда от начало, среда и край. Обърквам се от музиката, която правят хората.”
Според нея в музикалното пространство има твърде много изпълнители и тя се чувства объркана, когато ги слуша, пише Yahoo.
Въпреки хаоса, за който говори, Мадона винаги е била здраво стъпила на земята що се отнася до посланията, които отправя към света. Чрез музиката си винаги се е стремяла и да окуражава жените.
“В едни по-ранни години, когато жените правеха страхотни записи, и когато песните и мелодиите бяха наистина силни, а певците наистина добри, те нямаха необходимост да карат жените да си мислят: “Уау, не трябва да живея в мъжки свят, съществувайки според male gaze (мироглед, според който мъжете управляват света, а на жената се гледа само като на сексуален обект – б.а.). Мога да гледам на живота с други очи и да не се примирявам. Да имам собствен глас и визия”, заявява тя пред списание Paper.
А Мадона винаги е искала да провокира, да разбужда духовете с музиката си, да отваря за дебат и обществено значими теми. В основата на това стои желанието ѝ хората да се събудят. Новаторството ѝ пък винаги е било подхранвано от любопитството. “Мразя да повтарям това, което правя. Мразя да се повратям.” И продължава да го доказва с всичко, което прави.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Разбират ли се кралица Рания и бъдещата й снаха

Радостта на кралския двор на Йордания трябва да е голяма – след новината за годежа на принцеса Иман, дойде и тази за годежа на престолонаследника принц Хюсеин. А бъдещата му съпруга Раджуа ал Саиф предизвика интереса на всички. И любовта на свекърва си кралица Рания, която последната демонстрира по интересен […]