Дидо вече не е част от D2, представи новата си група ВИДЕО

След 17 години съвместно творчество Дидо от D2 вече е само Дидо, или по-точно Дидо от DeeStoned, както се казва новата група на музиканта.

За записите на бандата помага колоритният Николай Маджаров-Файчето, когото по-младите вероятно познават от участието му в MasterChef, а по-улегналите обожаваме от “Тибетски сърца”.
Песните на групата са само на английски език, за да може всички творчески “врати” да бъдат отворени за музиката им. Името на групата DeeStoned идва от имената на Дидо – Деян Каменов (stone – англ.). В нея той създава онази музика, която му прави истински кеф, споделя самият Дидо в интервю с Васил Върбанов за RadioTangra. Първите четири парчета на групата са финансирани от Национален фонд “Култура”, пише пише actualno.com.
 

Дидо вече е насочил новите си музикални амбиции към големи фестивали, на които да представи DeeStoned и дори вече е потвърдил няколко дати на големи събития, за които тепърва предстои да чуем подробности. Клубните участия, които планира, засега ще бъдат акустични.
Раздялата на Дидо и Димитър Кърнев не е била някакъв публичен процес и не е имало огорчение, затова и мнозина изобщо не подозираха, че групата вече е с нов вокалист. Самият Деян Каменов признава, че преди няколко години е разбрал, че е достигнал творчески лимит, който не може, а иска да надскочи. Раждането на неговия син също го провокира да порасне и да бъде повече такъв, какъвто е./show.blitz.bg

Източник: blitz.bg
Next Post

Мадона се впуска в ново приключение

Мадона не се отказва. След толкова години активна творческа кариера, легендарната певица отново е във вихъра си. Този път певицата се впуска в мащабно турне, а поводът – цели четири десетилетия, откакто стъпва на сцената. Турнето, озаглавено The Celebration tour, включва 35 дати. Началото ще е поставено във Ванкувър, Канада, […]

Subscribe US Now