Ема Бънтън от Spice Girls разкри как менопаузата тотално е разрушила либидото ѝ

Ема Бънтън, бившата певица от Spice Girls реши да сподели открито как се справя с промените в тялото си – които се случват на всяка жена, която наближава 50-те години.
В интервю пред британския вестник Times, 47-годишната певица разказва как тя и партньорът ѝ Джейд Джоунс, с когото са заедно от 24 години, приемат нейната менопауза. Дискусията по темата в последно време бе широко дискутирана в Холивуд, след като звезди като Дрю Баримор, Наоми Уотс и Гуинет Палтроу споделиха собствените си пътувания през периода към този така важен за жените момент.
Бънтън, обясни, че е разбрала, че е в предменопауза преди около три години, когато е била на 44.
“Сексуалното ми желание просто изчезна и това ме разтревожи”, казва изпълнителката. “Дори и след 24 години с Джейд все още се харесваме, но някак си не успявахме вече да действаме в тази посока. А това изчезващо желание е наистина голям шок за една жена.”
Освен с липсата на сексуално желание, Бънтън се бори и с други често срещани симптоми на менопаузата като тревожност и разсеяност. “Някои дни си мислех, че полудявам”, обяснява тя. “Плачех или забравях какво сме правили със семейството предния ден или слагах ключовете от колата в хладилника.”
Семейството на Ема Бънтън също забелязва резките промени в нея. Джоунс, от когото певицата има две деца – Бо (15) г. и Тейт (11 г.), първоначално е бил озадачен от промените в нея, а в последствие казва, че “страда в резултат на това.”
За да се справи със симптомите на менопаузата, Ема се подлага на хормонозаместителна терапия и скоро след това открива, че се чувства “отново на себе си”.
Намаляването на сексуалното желание, както и дискомфортът по време на полов акт поради вагинална сухота, могат да бъдат често срещани симптоми на менопаузата, пише Yahoo Life.
В допълнение към сексуалните ефекти, много жени изпитват симптоми като горещи вълни, нередовна менструация, умора, безсъние, честа нужда от уриниране и инфекции на пикочните пътища. При различните жени преживяването на менопаузата е различно.
Що се отнася до Бънтън, тя заявява още категорично: “Ако партньорът ти не е на твоя страна, много е трудно да се справиш с този период. Надявам се, говорейки открито за това, да уверя жените, че всичко ще бъде наред.”

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Поли Генова се сгоди, но няма сватба, защото... СНИМКИ

Поли Генова се сгоди през 2021-ва за приятеля си Джоузеф Шардън, но все още не е вдигнала сватба, което притеснява най-вече близките на гласовитата певица, която вероятно иска да се види като булка, но все още така и не се стига до олгара. Двамата с холандския й приятел наскоро отбелязаха и […]

Subscribe US Now