Крал Чарлз и едно дългоочаквано съобщение

Промените в британския кралски двор се случват бавно, но славно. Новият крал заяви нееднократно, че иска една “по-обрана” монархия без излишни помпозности. Също толкова скромна се очертава и церемонията по коронацията му, около която имаше доста спекулации.
Преди ден Бъкингамският дворец официално обяви на коя дата ще се състои тя, а изненадващото е, че не е на нито една от двете, които кралските анализатори прогнозираха.
Коронацията на крал Чарлз Трети ще се състои на 6 май 2023 г., което се пада събота. Датата е важна и по друг повод за кралското семейство. Тогава се пада четвъртият рожден ден на един от внуците на Чарлз – първородния син на принц Хари и Меган Маркъл Арчи.
От двореца уточняват още, че церемонията ще се състои в Уестминстърското абатство и ще бъде водена от архиепископа на Кентърбъри. Друга важна подробност е, че съпругата на Чарлз Камила ще бъде коронясана заедно с него.
От People отбелязват, че последното е в контраст с церемонията на Елизабет Втора, на която съпругът й принц Филип не беше коронясан. Но така повелява традицията на британската корона – докато съпругите на кралете стават кралица-консорт, съпрузите на кралиците се наричат принц-консорт.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Голямата новина на Кейли Куоко

Кейли Куоко и Том Пелфри се срещат на премиерата на сериала Ozark през април. Месец по-късно потвърждават връзката си. Изглежда, че нещата между тях се развиват с лекота и повече от добре, тъй като съвсем скоро им предстои да станат родители. Това обавиха те самите в Instagram вчера, 11 октомври. Кейли Куоко сподели […]

Subscribe US Now