Емилия Кларк с подробности за здравословното си състояние

През 2019 г. Емилия Кларк реши, че моментът е настъпил и ще сподели с феновете си за здравословните проблеми, които са я измъчвали през предходните години.
От разкритията на актрисата тогава стана ясно, че през 2011 и 2013 г., докато се е снимала в Game of Thrones е преминала през наистина големи трудности. Тя се е подложила на две тежки мозъчни операции заради аневризми.
Вторият път ситуацията е доста по-сериозна. Сега, няколко години по-късно, Кларк отново споделя някои детайли около здравословното си състояние. Пред предаването на BBC One Sunday Morning тя актрисата казва, че е забележителен фактът, че тя въобще може да говори.
Емилия Кларк твърди, че с оглед на голямата част от мозъка ѝ, която на практика е неизползваема заради аневризмите, е истинско чудо, че тя не само може да говори, но и да живее живота си пълноценно.
Според Кларк, тя е една от много малко хора, които са преживели подобни усложнения, пише The Independent. Здравословните ѝ проблеми не се изчерпват с тези. От Complex припомнят, че след аневризмите актрисата е страдала от афазия.
Заболяването е засегнало способността ѝ да комуникира нормално. Като се е стигнало до момент, в който не е можел да си спомни как се се казва. Но през всички трудности е преминала с типичната си усмивка. А през 2019 г. стартира и благотворителната организация SameYou, която набира средства, за да прави по-достъпна рехабилитацията на хора, преживели мозъчни аневризми. 

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Каква е официалната причина за смъртта на Ивана Тръмп

В края на миналата седмица дойде новината за неочакваната смърт на Ивана Тръмп – първата съпруга на бившия американски президент Доналд Тръмп. Тя беше открита в дома си в безсъзнание и малко по-късно е починала. Сега става ясно причината за смъртта на 73-годишната Ивана. Според информацията на The New York […]