Есенен салон на изкуствата ще се проведе във Варна

Есенен салон на изкуствата ще се проведе във Варна в периода от 22-ри октомври до 15-ти ноември. Събитието се организира от дирекция „Култура“ към Община Варна. На всички събития ще се спазват противоепедимични мерки, наложени от Министерството на здравеопазването, посочват организаторите. 

 

На 22.10.., петък, в Градската художествена галерия “Борис Георгиев” от 18:00 ч. започва концертът  „Музика за нашето време“ на камерен квартет (кларнет, фагот, контрабас и пиано). Ще звучат „Три улични пиеси“ от-Фил Салатe, „Джаз сюита за фагот“ от Кенет Купър, „Ноктюрно“ от Фил Салате (и трите премиери) и Сюита „Кантандо“ от Бил Дъглас, „А ла Албениз“ от Родион Шчедрин.

 

На 23.10., събота, в Католическата църква на ул. „Преслав“ 41 от 11 ч. ще звучи органов концерт „Утешение“ на Янко Маринов, посветен на 210-та годишнина от рождението на Ференц Лист. Янко Маринов е изключителен органист и пианист, изнасял концерти в Австрия, Германия, Словакия, Италия и други европейски сцени. В съботната му органова програма той ще представи творби от Й. С. Бах, Ф. Лист и М. Регер.

 

На 25.10., понеделник, в концертната зала на Военноморския клуб от 18 ч. ще започне концерт на свири акустичното китарно трио „NOVA“ – Цветан Недялков, Веселин Койчев и Петър Койчев. В програмата са заложени „Банишора форевър“, „Боса Нова“ и „Бетовен“ от Цветан Недялков, „Либер Танго“ от Астор Пиацола, „Буболечки“ и „Подзим съм, мале“ от Веселин Койчев, „Тико Тико“ от Зекиня де Абреу, „Испания“ от Чик Кърия, и др. В същия ден и час в Градската художествена галерия “Борис Георгиев” предстои представяне на новата книга на Мария Лалева „Пасиансът на архангелите“. Авторката е позната с книгата ѝ  „Живот в скалите“ и сценария за филма „Роза Дамасцена“.

 

На 27.10., сряда, отново в Градската художествена галерия в 18 ч. ще звучи френски джаз, представен от гост-звездата Тибо Фалк – пиано, Александър Леков – бас китара, Емил Пехливанов – барабани и Нейко Бодуров – тромпет. Самият Фалк е учил джаз и популярна музика в Берлин. През 2002 г. той и неговият международен квартет печелят наградата Jazz & Blues в Берлин, наградата на журито и  наградата на публиката.

 

На 30.10., събота, от 11 ч. в Градската художествена галерия е традиционният концерт на камерния оркестър „Анима“, без обичайните им партньори от Хор „Арс музика“.

 

След Деня на народните будители, на 2-ри ноември от 18 ч. артсалонът на Радио Варна ще бъде домакин на изложбата „Дмитрий Шостакович в България“. Освен нея е предвидена и прожекция на кратък филм.

 

На 04.11., от 17:30 ч. в галерия „Аспарухово Арт“ в НЧ „Просвета 1927“ ще бъде представена втората част от стоте факсимилета на офорти от Рембранд, с уникална резолюция и изумителен рисунък.

 

На 08.11., понеделник, в 17,30 ч. е премиерата на книгата „Анкета с Никола Радев“ на издателство „Славена“,  в арт салона на Радио Варна.

 

На 10.11., сряда, в Градската художествена галерия от 18 ч. е премиерата „Частица любов“ – комедиен спектакъл на Разградския театър, автор и режисьор на пиесата е Андрей Калудов. В главната роля е Гергана Стоянова, съ специалното участие на Лъчезар Хальов.

 

На 12.11., петък, отново от 18 ч. в ГХГ “Борис Георгиев”, е концертът на клавирното трио Стефан Бояджиев – пиано, Ганчо Ганчев – цигулка и Кремена Христова – виолончело, които ще изпълнят творби на Пипков, Владигеров, Форе, Сен-Санс, Дебюси.

 

На 15.11., в 18 ч. в арт салона на Радио Варна ще бъде открита изложбата „45 години фотография“ на фоторепортера Красимир Делчев. 

Next Post

Съобщение

Днес, 19.10.2021 г., поради технически проблеми храната за обектите на детска кухня № 1 ще бъде доставена със закъснение най-много от 30 минути, съобщиха от общинското предприятие “Комплекс за детско хранене”. Ръководството на комплекса се извинява за причиненото неудобство. Обекти за раздаване на храна към ДК № 1 са: Разливочен […]

Subscribe US Now