Футболистът, който изпи 30 литра вода

Всеки, който е играл футбол, знае, че потенето е неизменна част от този спорт. Понякога повече, понякога по-малко. А зависи и от човека.
Има хора, които колкото и да тичат не се потят толкова, колкото други. Живанилдо Виейра де Соуза, който е по-известен просто като Хълк, е от футболистите, които се потят обилно.
Това е било предизвикателство за екипа на Атлетико Минейро, когато бразилецът се завърна в родния си клуб. Просто защото трябва да се грижат винаги да е добре хидратиран след мачовете. След загубата на Минейро от Фламенго през миналата седмица това се е оказало още по-трудно.
Пред Globo Esporte Хълк казва, че именно в този мач се е дехидратирал най-много, откакто се завърна в Бразилия. Толкова, че е загубил шест килограма. Футболистът твърди, че преди мача е тежал 97 килограма, а след него – 91.
Наложило му се след двубоя и да дава проба за допинг (чрез урина), което се е оказало адски трудно. 35-годишният Хълк твърди, че е изпил 30 литра вода в продължението на четири часа, но въпреки това му е било изключително трудно да даде проба, пише SPORTbible.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Правилата за щастлив живот на Камила

В неделя, 17 юли, съпругата на принц Чарлз навърши 75 години. Тя отбеляза юбилея си по много начини – беше гост-редактор на списание Country Life, снима се в собствения си дом в Реймил, Уилтшир и дори даде специално интервю на Daily Mail. В него Камила сподели трите си правила за […]