Георги Рачев навръх РД: Искам да отида за малко до Северна Корея, но с придружител!

Работя навръх рождения си ден. Няма как, плащаме данъци, трябва да се работи. Това каза пред bTV проф. Георги Рачев в деня, в който със сигурност получава най-много поздравления и телефонни обаждания.

“Аз празнувам още от сутринта, и на обед, вечерта вече в по-семеен кръг. Имам да почерпя в два университета. Удобен момент, за да се срещнем със стари приятели, да ти се обади дори някое старо гадже, не пропусна да внесе от дежурния си колорит и усмивки популярният климатолог.
Всеки един рожден ден е специфичен, защото го гледаш от висотата на годините. Едно е на 20, когато е екшън, друго е сега, когато вече започваш да обръщаш повече внимание на близките си хора. Сега остава повече чувството, отколкото нещо друго.
Освен в университета, съм и туроператор. Броях допреди години държавите, които съм посетил – приблизително са около 70 – хубавото е не толкова да стараеш да правиш бройката, колкото да усетиш съответната страната. Франция не е само Айфеловата кула. Хубаво е да отидеш в малките френски градчета, в които се прави едно от най-хубавите вина, например.

Дали сега ме е страх да пътувам? Страхът е нормално човешко чувство, трябва да бъде уважаван, защото създава точно това чувство, което те прави човек. Не вярвам да има такъв момент, при който да пътувам за някъде и да ме е страх, различно от нещо, което не мога да предвидя – например някакво заболяване. Преди години в Куба имаше холера, например, а ти не знаеш на какво ще попаднеш. 
Сега, например, ми е интересно да отида за малко и с придружител до Северна Корея – защото това ще ми напомни едно старо детство на крайния социализъм. 
Като ученик и като студент колекционирах марки, както и маски. Ето, например, тази е взета преди години от Турция.

Винаги ме лъжат за цената, това си е част от живота. Но нямате представа как грейват лицата на децата, когато са успели да ти продадат нещо – после ще се прибере и ще каже, че е изкарало парички. Много е приятно чувството. Освен това има и едно старо поверие на древните гърци, че трябва да хвърлиш зад себе си, за да намериш пред себе си, добави още рожденикът Георги Рачев./show.blitz.bg
 

Източник: blitz.bg
Next Post

Джейсън Момоа облечен като Джони Деп и заплахите на Илон Мъск към Warner Bros. - още разкрития по делото с Амбър Хърд

Делото за клевета между Амбър Хърд и Джони Деп приключи преди година и си мислехме, че най-сетне драмата около него е приключила. Но се оказва, че сме сгрешили. От наскоро направени публични документи по делото става ясно, че Амбър Хърд е обвинявала колегата си Джейсън Момоа, че се е обличал като […]

Subscribe US Now