Макрофотографията, която уплаши социалните мрежи

Фотографското състезание Nikon Small World Photomicrography е интересно не само за любителите фотографи и онези, които се интересуват от природата. Причината: голяма част от снимките са на растителни и животински видове.
То е изключително любопитно и заради факта, че ни показва колко малко познаваме планетата, на която живеем, и нейните обитатели.
Преди седмица бяха избрани победители в конкурса на Nikon за макрофотография. Първото място получи Григорий Тимин от Университета в Женева за детайлно изображение на предно краче на ембрион от вида мадагаскарски гекон.
Друга снимка обаче накара потребителите на социалните медии по цял свят да изпаднат в изумление от това, което виждат. “Лице на мравка” на Еугениус Кавалиаускас получи поощрителна награда.
И наистина – това е просто макрофотграфия на предната част на главата на мравка. Много хора обаче видяха чудовище от филм на ужасите в нея. От IFL Science ни обясняват, че това, което напомня чудовищни червени очи, е всъщност мястото, където антенките на мравката се съединяват с главата. Истинските й очи са по-назад.
Много хора побързаха да се пошегуват със снимката и поискаха “филм на ужасите с насекоми”, заявиха, че сме обградени от милиони такива създания или пък напомниха, че мравките трябва да изглеждат като от долния кадър.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Лошо гадже ли е бил Джон Леджънд

Любовта между Джон Леджънд и Криси Тейгън пламва като по филмите. Двамата се срещат за първи път за заснемането на музикален видеоклип през 2006 г. и се влюбват от пръв поглед. Романтичната връзка помежду им се развива доста бързо и през 2013 г. те са вече женени. Сега, още почти […]