От Мария Кюри до Франц Райхелт – изобретатели, убити от собствените си изобретения

През последните няколко века човечеството направи огромен напредък в света на иновациите. Стигнахме до Луната, можем да лекуваме някои видове рак и преоткрихме колелото няколко пъти. Изобретателите карат обществото да върви напред, но понякога творенията им ги погубват. Да видим пет такива примера, подбрани от Stars Insider. 
Валериан Абаковски
Валериан Абаковски e руски изобретател, който почива на 25 години, поради изобретението си – Аеровагон. Аеровагонът е експериментален, високоскоростен мотрисен вагон, предназначен да транспортира съветски служители. При пробно шофиране вагонът дерайлира, убивайки шестима от 22-мата пътници, включително Абаковски.
Франц Райхелт
Франц Райхелт е френски шивач от австрийски произход, който е изобретател и пионер в парашутизма. Той е известен с прозвището “Летящият шивач” заради разработките му на иновативен парашутен костюм, при тестовете на който намира смъртта си. Райхелт загива на 4 февруари 1912 г., скачайки от Айфеловата кула в Париж, в опит да демонстрира своето изобретение.
Мария Кюри
Полският пионер на медицината постига забележителни неща живота си. Тя е първата жена, спечелила Нобелова награда, и първата, спечелила две Нобелови награди, благодарение на изследвания върху радиоактивността. На Кюри се приписва съвместното откриване на радиоактивни елементи като радий и полоний. В крайна сметка тя умира заради излагане на радиация, излъчвана по време на нейните многобройни изследвания.
Томас Андрюс
Този британски корабостроител е военноморският архитект, отговарящ за плановете за Титаник – същият монолитен кораб, който потъва в Атлантическия океан. Андрюс пътува на борда на кораба по време на първото му плаване, което пословично завършва с катастрофа. Над 1500 други пътници загиват при инцидента.
Аурел Влайку
Румънският инженер кръщава на себе си построен лично от него самолет. Въпреки това, Vlaicu II не се представя много добре при полет през Карпатите. За съжаление, самолетът не завършва пътуването и Влайку умира при катастрофа през 1913 г., като причината за инцидента остава загадка.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Когато принцеса Шарлийн покаже своята секси страна

След период, в който беше далеч от Монако и от общественото внимание, принцеса Шарлийн като че ли се наслаждава пълноценно и на двете. Напоследък тя често участва в публични събития в княжеството и винаги е в добро настроение. Последният такъв случай е от уикенда, когато 46-годишната съпруга на принц Алберт […]

Subscribe US Now