Големият и неподозиран талант на Пиърс Броснан

На 16 май Пиърс Броснан навърши 70 години. И избра да отбележи рождения си ден по необичаен начин – като открие първата си самостоятелна изложба като художник. So Many Dreams е изложена за доста кратко време в Лос Анджелис – закрита беше вчера, 21 май.
Но това беше достатъчно, за да видим, че актьорът, когото свързваме с образа на Джеймс Бонд и романтичния мюзикъл “Мамма Миа”, очевидно има и друг голям талант – рисуването.
В кратък филм, продуциран от сина му Дилън, и качен на официалния Instagram профил научаваме, че Броснан всъщност рисува още от младежките си години в Ирландия. След като пристига в Холивуд и получава доходоносна роля в Remington Steele, той вече може да си позволи да си купи платна, четки и бои.
Едва когато първата му съпруга е диагностицирана с рак през 1987 г., Броснан започва да изследва таланта си като опит да се справи с травмата от загубата й. “Обърнах се към платната, за да изследват този тъмен гняв, тази болка, която ме разкъсваше. Но се появи повече цвят. Цветът балансираше това, което се случваше вътре в мен.”
Доста пъстри са и картините, представени в So Many Dreams. Те са колекция от работата от 80-те години до днес. “Това е моят подарък от мен за рождения ми ден – да имам куража да кажа: елате да видите картините ми.”
Пред AP Пиърс Броснан признава, че в бъдеще би искал да изпробва уменията си в керамиката, скулптурата и дори в дърворезбата.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Наоми Кембъл в 21 факта

Днес, 22 май, рожден ден празнува британският модел, актриса и бизснесдама Наоми Кембъл. Източник: Lifestyle.bg