Голямата победа на Кевин Спейси

От доста години насам Холивуд е особено чувствителен на тема сексуално насилие. И това нямаше да е така, ако обвиненията в сексуален тормоз не ставаха все повече и повече. А сред обвинените попадат едни от най-известните актьори.
Кевин Спейси също е сред тях. Скандалното му поведение дори му коства работата в сериала на Netflix – House of Cards. Заради обвинения в лошо поведение на и извън снимачната площадка той е уволнен още през 2017 г. И макар че оттогава се опитва да се завърне в Холивуд, не му е лесно, предвид че над него до вчера висяха цели седем обвинения в сексуално посегателство и две в други сериозни сексуални престъпления.
След четириседмичен процес в Лондон обаче съдът вече има решение по случая на Кевин Спейси. И то гласи, че актьорът е освободен от всички девет обвинения, обхващащи периода от 2004 до 2013 г., когато той е бил артистичен директор на театър Old Vic в британската столица. Въпреки че до последно Спейси е отричал да се признае за виновен, е приел произнасянето на решението със сълзи на очи и е благодарил на журито.
Вчера, 26 юли, актьорът е навършил 64 години. Предвид и победата му в съда, на вчерашния ден е имал двоен повод за празник. В кратко изявление пред репортери малко след присъдата, Кевин Спейси обаче заявява, че се чувства “смирен” и обяснява, че има доста неща, които да осмисли след процеса.
“Но бих искал да кажа, че съм изключително благодарен на съдебните заседатели, че отделиха време да разгледат внимателно всички доказателства и всички факти, преди да стигнат до своето решение”, споделя още актьорът. И към благодарностите прибавя и служителите на съда и адвокатския си екип.
Най-сериозното обвинение, отправено от един от жалбоподателите – също актьор, гласи, че се е свързал с Кевин Спейси, след като са работили заедно по театрална постановка, за да го помоли за професионален съвет. Две седмици по-късно Спейси поканил колегата си в апартамента си в Лондон и го нападнал сексуално. Жалбоподателят твърди още, че е бил дрогиран и се е събудил в момент, в който Спейси е извършвал сексуален акт с него.
През съда обаче Спейси казва, че двамата са прекарали една “много приятна и прекрасна вечер” по взаимно съгласие, пише CNN.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Четири деца от четирима мъже - какво знаем за наследниците на Шиниъд О'Конър

Шиниъд О’Конър почина внезапно на 56-годишна възраст, което остави всички опечалени от загубата на музикант от нейната класа. Към момента все още не е ясно какво е причинило смъртта на изпълнителката, но през годините тя открито е говорила за психичните си проблеми и мислите за самоубийство. Случилото се вчера идва и малко […]