И Силвена Роу аут от телевизията, на нейно място слагат… СНИМКА

Мария Жекова от седмия сезон на „Мастършеф” сменя Силвена Роу като водеща на кулинарно предаване в Би Ти Ви.

Младата брюнетка, която спечели последното излъчено до момента издание на готварския формат, ще прави собствено шоу – „Вкусът на България”. Нейната менторка – шеф Роу, засега остава да се вихри единствено в интернет.
Новото предаване на Би Ти Ви тръгва от есента. В него Мария Жекова ще представя изискани рецепти, достойни за кулинарно списание, които са приготвени изцяло с български продукти и в традицията на родната кулинарна култура. На същата концепция симпатичната брюнетка, чиято основна професия е фотографията, заложи и в „Мастършеф”.
Известно е, че тя е родена в София, но е израснала на село с баба си и дядо си. Преди 5 години купува къща в Родопите и се мести там. Започва да отглежда зеленчукова градина, купува кокошки, бере гъби и билки и се храни основно с това, което сама произвежда. „Всичко българско и родно” е включено в менюто й за финала на „Мастършеф” миналата година, пише “Уикенд”. 

От следващият тв сезон Мария ще има възможност да се развихри в собствено предаване, показвайки рецепти, подобни на тези, с които спечели „Мастършеф”. „Вкусът на България” засега се очертава като единственият кулинарен формат през есента. Менторката на Мария в „Мастършеф” – Силвена Роу, няма да се изявява в телевизията поне до Нова година. По традиция през есенния сезон там големи кулинарно формати не се излъчват – „Мастършеф” върви през пролетта. До скоро единственото есенно кулинарно шоу в Би Ти Ви беше предаването на шеф Андре Токев „Ловци на храна”, което се излъчваше през уикенда. Тъй като обаче водещият доскоро влезе в затвора, след като го заловиха да шофира пиян, той засега остава извън телевизията.
Силвена Роу миналата пролет пусна собствено шоу – „Моето звездно парти”. Говори се, че е сключила договор за два сезона, но към момента не е ясно кога ще бъде излъчен вторият. Със сигурност няма да е тази есен. Русокосата кулинарка напоследък е много активна в социалните мрежи. Тя е на специален хранителен режим, съчетан със засилена физическа активност, благодарение на които е успяла доста да отслабне. Твърди, че ще прави ново шоу, което ще се казва „Храна и секс”, но кой ще го излъчва, поне засега не е ясно.
От Би Ти Ви били категорични, че не могат да пуснат предаване с подобно заглавие, тъй като е в разрез с имиджа на телевизията. Като семейна медия тя държи на консервативния стил, така че в нея нямало място за предаване за секс, било то и в комбинация с храна. За шеф Роу ще бъде трудно да продаде идеята си в друга телевизия, тъй като има договор за втори сезон на „Моето звездно парти”, независимо, че засега не е ясно дали и кога ще бъде излъчен той. Ето защо към момента тя остава да се изявява в интернет, което обаче не означава, че не търси начин да излезе отново на малкия екран. Съдейки по стила й, най-вероятно ще открие ефир за „секси” идеята си, но това вероятно ще й отнеме поне няколко месеца./show.blitz.bg

Източник: blitz.bg
Next Post

Закачките между кинокритик и актриса (и нейните гърди)

Вече от цяла една седмица, че и малко повече, по кината се върти “Убийствена игра” – един от първите филми, в които можем да гледаме Мария Бакалова след историческата ѝ номинация за Оскар. Черната комедия към момента се приема сравнително добре и от критиците, и от публиката. E, не всички […]