Янка Рупкина и Владислав Славов с грандиозен концерт “Песните ти, Българийо” в Бургас

Янка Рупкина и Владислав Славов ще вдигнат грандиозен концерт скоро в Бургас, а повода е 60-тата годишнина на голямата ни фолклорна певица на сцената.

На 6 май (петък), в 12:00 ч., навръх Гергьовден, на пл. “Атанас Сиреков” (пред Общината) двамата ще вдигнат настроението на многобройната публика.
Най-обичаната българска народна певица празнува големия юбилей – 60 години на сцената, за първи път в Бургас – градът, от който започва кариерата си. Много песни от репертоара на Рупкина, както и дуети с младия певец Владислав Славов, ще прозвучат в празничния 6-ти май. Нейни гости ще са още Лазар Налбантов, Стойко Василев и други странджански певци.
Това е отдавна чакано събитие, което се осъществява с подкрепата на Община Бургас, която е обявила Янка Рупкина и за Почетен гражданин. Двамата с Влади Славов са любим български дует в последните няколко години, имат множество концерти в страната и чужбина. Възродиха златни песни като: “Я кажи ми, облаче ле, бяло”, “Тръгнала е малка мома”, “Похвали се бяла Рада”, “Отишла е Янка” и много други.
Концертът е финансиран от Община Бургас и ще бъде с вход свободен. Мястото на провеждане е пл. “Атанас Сиреков” (пред Общината)./show.blitz.bg

 

Източник: blitz.bg
Next Post

Истории, звезди, тенденции

Вижте интересните истории на деня, новини за звездите, тенденции и идеи за свободното време. Източник: blitz.bg

Subscribe US Now