Илон Мъск и Доналд Тръмп – неочаквано добра комбинация

Най-голямата новина в технологичната индустрия в последните седмици е намерението на Илон Мъск да купи социалната мрежа Twitter за 44 милиарда долара. Сделката все още не е приключила и, според самия Мъск, за това ще трябват още два-три месеца.
Ще позволили ли обаче милиардерът Доналд Тръмп да се завърне в Twitter?
Според интервюто, което 50-годишният основател на Tesla и SpaceX даде пред Financial Times, той ще позволи на Тръмп да ползва профила си в социалната мрежа. Според него решението перманентно да бъде забранено на бившия президент да ползва Twitter е “морално грешно и доста глупаво”.
“Бих премахнал тази перманентна забрана, но все още не притежавам Twitter, така че това няма да се случи непременно”, цитират Мъск ВВС. Според милиардерът забраната не е попречила на Доналд Тръмп да прокарва посланията си, напротив.
От ВВС припомнят й, че самият Тръмп заяви пред Fox News, че дори и да му позволят, той няма да се върне в Twitter, а ще ползва собствената си социална мрежа Truth Social. Мъск пък се похвали, че е разговарял с Джак Дорси – основателят на Twitter, и двамата са на едно мнение за перманентните забрани.
“Те трябва да се случват изключително рядко и да са запазени за ботове или фалшиви профили.” За нелегални или подбуждащи насилие, и омраза публикации ще има временна забрана и изтриване на съответните постове, коментира Мъск пред Financial Times.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Лоши дни за Ник Кейв

Тъжни са новините около австралийския певец и композитор и Ник Кейв. Музикантът направи официално изявление пред NBC, че синът му Джетро Лейзънби е починал преди няколко дни. “С много тъга мога да потвърдя, че синът ми Джетро почина”, сподели 64-годишният Ник и добавя, че би искал да запази мълчание в този тежък […]