Инфлуенсърът, обвинен в изнасилване и трафик на хора в Румъния

Андрю Тейт стана известен в социалните мрежи с противоречивото съдържание, което публикува. За известно време от Twitter му бяха забранили да качва постове, заради изказванията му, че жените трябва да носят отговорност за сексуалното насилие, на което често са жертви.
Въпреки скандалното си поведение, Андрю Тейт си спечели широка популярност, особено сред младите мъже, като популяризира това, което самият той представя като хипер-мъжествен, ултра-луксозен начин на живот.
Сериозните проблеми за инфлуенсъра обаче започнаха още през декември, когато той е брат му за първи път бяха арестувани в дома им в Букурещ. През март, след решение на румънски съдия, те бяха освободени от ареста, но с условието да останат под домашен арест.
Сега, няколко месеца по-късно, става ясно, че на Андрю Тейт официално са му оправени обвинения в изнасилване, трафик на хора и създаване на организирана престъпна група за сексуална експлоатация на жени. Брат му Тристан и двама негови сътрудници също са изправени пред обвинения. Всички обаче отхвърлят обвиненията.
В обвинителния акт, депозиран в съда в Букурещ, се казва, че през 2021 г. четиримата обвиняеми са сформирали организирана престъпна група за трафик на хора в Румъния и в други страни, сред които САЩ и Обединеното кралство.
Предполагаемите жертви са седем, като се предполага, че са били вербувани от братята Тейт чрез фалшиви обещания за любов и брак. Твърди се също така, че подсъдимите са принуждавали жените да участват в порнография, която след това е била споделяна в социалните мрежи. Един от обвиняемите е обвинен в изнасилване на жена два пъти през март 2022 г., се казва още в изявлението.
Процесът обаче няма да започне веднага и се очаква да отнеме няколко години. Сега на ход е румънски съдия, който разполага с 60 дни, за да провери досиетата по делото, преди то да бъде изпратено на съд.
Екипът на братята Тейт призна, че не е изненадан от отправените обвинения, но приема възможността да докаже невинността им и да защити репутацията им. По думите на защитата обвинителният акт позволява да бъде представен изчерпателен набор от доказателства, старателно събирани и подготвяни с течение на времето, които несъмнено могат да обосноват твърденията на братята за невинност.
Има обаче и отделни обвинения, които все още се разследват. Те са за пране на пари и трафик на непълнолетни и могат да навлекат допълнителни проблеми на братята Тейт, пише BBC.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Какво свързва Чарлз с изчезналата подводница

В неделя, 18 юни, стана ясно, че туристическата подводница “Титан”, отправила се към останките на кораба “Титаник”, е изчезнала. На борда й има петима човека, платили за това приключение по 250 хил. долара. Един от тях е британско-пакистанският бизнесмен Шахзада Дауд заедно с 19-годишния си син Сюлейман. И точно те […]

Subscribe US Now