Истинската причина Чарлз да иска да се сдобри с Хари

Колкото повече време минава, толкова по-малка става надеждата, че принц Хари и Меган Маркъл ще възстановят добрия тон с кралския двор. С всяка своя стъпка и дума те сякаш се отдалечават от тази възможност, а думите им успяват жестоко да обидят и принц Уилям, и крал Чарлз.
И в случая говорим не просто за публична вражда, но и за една изглежда безнадеждно изгубена семейна връзка, което няма как да не носи много болка в сърцата. Особено за настоящия британски монарх, който освен че не поддържа отношения с единия си син, е лишен и от възможността да вижда две от внучетата си, които живеят на хиляди километри от него.
Крал Чарлз неведнъж прави крачки към принц Хари, но изглежда отношенията им вече не подлежат на поправяне. Наскоро стана ясно, че херцогът на Съсекс е получил покана да остане в замъка Балморал заедно с баща си при посещението си на Острова по повод годишнината от смъртта на Елизабет Втора. Той обаче я е отклонил с оправданието, че програмата му е много натоварена, визирайки присъствието си на наградите WellChild в Челси на предишната вечер.
Според кралски коментатори, принц Хари е пропуснал златна възможност да разтопи леда с баща си и не се знае кога отново ще има този шанс. И най-вероятно ангажиментите му са били просто оправдание, с което е замаскирал срама и притеснението от срещата на четири очи след всичко, което изговори за семейството си, предава Daily Beast.
Все пак не е изключен сценарият, в който крал Чарлз прощава на Хари и Меган, защото за него е от “стратегическо значение” да успее да разреши враждата с по-малкия си син, която е стигнала до там, че двамата дори нямат обща снимка от няколко години. Като монарх той е символ на единството и това семейно разединение вреди сериозно на имиджа му, предупреждавали са го неведнъж.
И въпреки че първите месеци след качването му на престола минаха под знака на скандалните признания на принц Хари и Меган Маркъл по адрес на кралското семейство, крал Чарлз успя да запази достойнството си и да не срине публичния си авторитет. А само времето ще покаже дали отново ще го видим рамо до рамо и с двамата му синове.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

7 деца от 3 жени - какво знаем за наследниците на Кевин Костнър

Миналата седмица стана ясно, че разводът на Кевин Костнър и Кристин Баумгартнер е вече финализиран, след като двамата в крайна сметка са успели да постигнат споразумение. Тази новина дойде изненадващо предвид всички разменени обвинения и несъответствия в исканията на вече бившите, както и на техните адвокати. Според Daily Mail споразумението […]

Subscribe US Now