Изненадващото признание за Харисън Форд

Вероятно най-запомнящата се роля на Харисън Форд е тази на д-р Индиана Джоунс в едноименната поредица, създадена от Джордж Лукас.
И едва ли има фен, който да не знае, че докторът има няколко отличителни черти. От една страна това са уменията му с ласото и авантюризмът му, а от друга… страхът му от змии.
“Змии. Защо трябва да са змии?”, е култова реплика на Харисън Форд от първия филм. И когато я изрича още през 1981 г. едва ли предполага, че името му от един момент нататък завинаги ще се свързва именно със змии.
Но е факт, че точно такова признание получава актьорът, след като наскоро изследователи откриват нов вид змия в планините на Андите в Перу и решават да я кръстят Tachymenoides harrisonfordi – очевидно на негово име и в чест на ужасяващия страх на емблематичния му герой. Харисън Форд обаче е и застъпник за околната среда и това явно също е сред причините новият вид змия да бъде кръстен на него.
Влечугото е описано от изследователите като 40-сантиметрово, с жълто-кафява кожа, осеяна с черни петна, черен корем и очи с меден оттенък, пише The Hollywood Reporter.
Любопитно е, че актьорът не за първи път вдъхновява учените за имена на нови животински видове. Вече има мравка с името Pheidole harrisonfordi и паяк, кръстен Calponia harrisonfordi.
“Тези учени продължават да кръщават същества на мен, но винаги на такива, които ужасяват децата. Не разбирам”, казва шеговито Харисън Форд. Но с по-сериозен тон допълва, че откритието на новия вид змия е напомняне, че има “още толкова много да научим за нашия див свят и че хората са една малка част от една невероятно огромна биосфера”.
Актьорът, който обича природата и отдавна се занимава с екологични каузи, напомня също, че задачата на хората е да поправят нарушената си връзка с природата.
Самият той притежава огромен имот в Джаксън Хоул, където е заобиколен от водни поточета, растения и животни. “Имаше всичко, което някога съм искал”, казва Харисън Форд пред The Land Report през 2007 г.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

ПЪРВО В БЛИЦ: Жената на Здравко от "Биг Брадър" преби зрелищно любовницата му в Приморско

Зрелищен женски бой, скубане, заплахи за удавяне и изхвърлен в морето телефон – съвсем истинска риалити драма се разигра на крайбрежната алея в Приморско между законната съпруга на брадъра Здравко Василев – Христина и полуофициалната му любовница. За грозната случка, която се разрази насред обществения дебат за насилието в страната, […]

Subscribe US Now