Известните личности, които са били в затвора

Славата и богатството не дават имунитет срещу проблеми със закона. Всъщност понякога правят известните и богатите дори по-податливи. Често много такива личности често например укриват данъци, но някои имат далеч по-сериозни провинения – дори се налага да прекарат известно време зад решетките.
Ето 10 известни личности, на които им се е наложило да влязат в затвора, и как точно са пристъпили закона, за да се озоват на топло. 
Марк Уолбърг
Актьорът има своите проблеми с пристрастяване към алкохол и наркотици и е обвинен в нападение на двама виетнамци, след като се напива много сериозно през 1998 г. Осъден е на две години затвор, но излежава само 45 дни.
Фелисити Хъфман
Актрисата от “Отчаяни съпруги” е в центъра на скандала с приема в колежи, който нашумява през 2019 г. Хъфман и редица други богати родители са осъдени на заговор за оказване на влияние върху приема в колежи в най-добрите университети в полза на техните деца.
Хъфман получава 14-дневна присъда, както и 250 часа общественополезен труд и глоба от 30 хиляди щатски долара.
Шон Пен
Той многократно привлича вниманието върху себе си, заради изблици на насилие. През 1987 г. е осъден на 60 дни затвор, след като удря статист на снимачната площадка на филма “Цветове”. По онова време е в изпитателен срок за други две посегателства.
Марта Стюарт
Марта Стюарт е популярна телевизионна водеща, любител на дома, готвенето и начина на живот. Изненадващо е да научим, че е замесена в скандал за търговия с вътрешна информация през 2003 г.
Обвинена е в измама с ценни книжа, възпрепятстване на правосъдието и заговор. Стюарт прекара пет месеца в затвора и още пет под домашен арест, уточняват от Stars Insider. 
Робърт Дауни Джуниър
Актьорът често има проблеми със закона в пика на своята наркотична зависимост. Той е арестуван по множество обвинения, свързани с наркотици, и в крайна сметка прекарва почти година в затвора, след като нарушава условното си освобождаване.
Майк Тайсън
Боксьорът излежава три години в затвора през 90-те години за изнасилване на 18-годишно момиче. Продължава да твърди, че е неправомерно обвинен.
Линдзи Лоън
Линдзи Лоън преминава през тежък период, докато се бори със зависимостта си от алкохола и е обвинена в шофиране в нетрезво състояние през 2007 г. Осъдена е на две седмици затвор, защото не посещава задължителните часове за обучение при проблеми с алкохола.
Уесли Снайпс
Актьорът излежава три години зад решетките между 2010 и 2013 г. Той е осъден за неплащане на данъците си от 1994 до 2000 г.
Лорин Хил
Певицата и активистка Лорин Хил също е осъдена на три месеца през 2013 г. за неплащане на данъците си. Тя излежава присъдата си и скоро след това издава песента “Consumerism”.
50 Cent
Рапърът се запознава от първа ръка със затвора, където прекарва шест месеца. При това – още когато е само на 16 години. Той е изпратен в поправителен дом за непълнолетни, след като е осъден за няколко престъпления, свързани с наркотици.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Една от най-трудните години за Кейли Куоко

Който си мислеше, че героинята на Кейли Куоко в сериала “Стюардесата” Каси Боудън, удари дъното в първия сезон, жестоко се лъжеше. Нека я види във втори, и тогава ще си говорим отново.   А кой да подозира, че докато е играла измислените й неволи на снимачната площадка, Куоко е преминавала през такива и в ежедневието си. […]

Subscribe US Now