Как да открием щастието според Арнодл Шварценгер

Дневният бюлетин на Арнолд Шварценгер е от малкото имейли, които човек очаква с нетърпение. Защото именно в него намира не само мотивация, но и различна гледна точка по много въпроси.
Като например могат ли парите да направят човек щастлив. Може би всеки прибързано би казал, че да, но отговорът може би е доста по-сложен. Така смята и самият актьор.
Шварценегер пише, че винаги се е ядосвал, когато чуе някои богат човек да казва, че парите не могат да купят щастие. “Със сигурност ти осигуряват комфорт и правят живота ти много по-лесен.”
Според актьора обаче нито комфорта, нито лесния начин на живот не означават щастие. “Смятам, че всеки трябва да се опита да изкарва толкова пари, колкото иска”, пише още той. Но допълва, че ако парите и създадения комфорт не ни правят щастливи означава, че трябва да намерим нова цел.
“Трябва да си полезен. Познавам много нещастни, ядосани хора, които са богати.” Арнолд Шварценегер твърди, че всички хора са усмихнати и щастливи, когато знаят каква е тяхната цел, правейки каквото правят всеки ден. 
“Ето защо се усмихвах във фитнеса в Pumping Iron, докато всички останали се мръщеха. А тогава нямах пари, когато не тренирах или посещавах курсове в колежа, работех като зидар заедно с Франко, за да си плащам сметките.” Въпреки всичко още тогава Арнолд е имал ясна представа какво иска да постигне и именно това смята, че е ключът към щастието.
Но ако все още не сме намерили щастието не означава, че не можем да помогнем на някой друг да го направи. Арнолд си спомня, че в края на 70-те години на миналия век, когато за първи път е помагал на атлети с физически и интелектуални увреждания от Special Olympics да тренират, се е почувствал страхотно.
“Когато се прибрах в хотелската си стая се чувствах страхотно. Става дума за чиста радост. Тогава се запитах защо съм толкова щастлив? Не изкарах никакви пари. Не спечелих никакви награди, но се чувствах полезен. Това е истинското щастие.”

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Нови детайли за "модерното" семейство на принцеса Беатрис

Крал Чарлз може и да има планове за модернизация на монархията, но някои от членовете на семейството му отдавна работят в тази посока. Докато той планира “скромна” церемония по случай коронацията си, принцеса Беатрис демонстрира какво е да си модерна жена с модерно семейство. По-голямата дъщеря на принц Андрю и […]

Subscribe US Now