Как да почистим пералнята с оцет

Когато се захванем с почистването на дома, обикновено забравяме няколко неща, които също имат нужда от почистване. И това най-често са уредите, които служат за… чистене като миялната машина и пералнята.
Да хигиенизираме пералнята през определен период е особено важно, защото благодарение на влагата, в нея лесно се развиват плесени, мухъл и миризми. Тогава на помощ идва “супергероят” по почистването – оцетът.
Важно е да уточним, че трябва да използваме светъл ябълков оцет и в никакъв случай да не слагаме повече от препоръчаното количество за почистването. А ето и целият метод, с който ще се сдобием с чиста и ухаеща добре пералня според Homes and Gardens.
Избираме най-дългия цикъл на пране, с който разполага програмата на нашата пералня. Ако има вариант и за предпране, избираме и него. Изсипваме 250 мл светъл оцет в барабана на пералнята и оставяме да свърши целия цикъл. Не увеличаваме количеството, защото има шанс да повредим уплътняващата гума на вратата.
Междувременно можем да почистим пералнята си отвън, като разтворим от същия оцет във вода и забършем с кърпа. Когато цикълът свърши, отваряме вратата на пералнята и забърсваме добре уплътняващата гума с кърпа, потопена в оцет. Същото правим и с отделенията за поставяне на препарат за пране и омекотител.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Ето какво се случва с делото срещу Вергов, появиха се свидетели на скандала му с Диана

Разследването срещу актьора Юлиан Вергов е пред прекратяване, научи „Телеграф“ от свои източници. Свидетели твърдят, че актьорът не е ритал колежката си Диана Димитрова. Освен това липсват и доказателства в подкрепа на обвинението. Димитрова не е представила на разследващите органи документ за медицинско освидетелстване, а само снимки и разказ за […]

Subscribe US Now