Как да приготвим любимите палачинки на Елизабет Втора

Обикновено не си представяме кралски величия да готвят в кухнята. Времената обаче се променят, а покойната Елизабет Втора никога не се е вписвала във всички клишета, които позицията й предполага. И дори е готвела.
Една от любимите й рецепти според бившия й личен готвач Дарън Макгрейди, който е работел и за принцеса Даяна, са шотландските палачинки. Според Royal Collection Trust рецептата е дадена на кралицата от президента Айзенхауър около 1960 г.
Характерното за рецептата е не само американският й произход, а използване на три различни набухвателя. А ето я и нея.
Съставки:
1 яйце
2 с.л. нерафинирана захар
1 ч.л. разтопено масло
250 мл мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
240 гр. бяло брашно
2 ½ ч.л. бакпулвер
1 ½ ч.л бакпулвер от винена киселина (предлага се в някои магазини за био храни)
100 гр. масло (за пърженето)
Първата стъпка е да се пресеят и смесят всички сухи съставки. След това се добавя яйцето, млякото и разтопеното масло и се бърка добре до получаването на хомогенна смес. Тя трябва да е относително течна, но да запазва формата си, когато я сипем в горещ тиган.
Загряваме котлона на средна температура, след което пускаме малко масло в тигана и оформяме палачинките. Няколко могат да се пържат едновременно. Обръщаме с помощта на шпатула, за да се сготви от другата страна.
Палачинките се сервират с малко масло и домашен конфитюр. През лятото бихме добавили и пресни плодове.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Жасмина Стоичкова се пече по монокини на яхта в Гърция СНИМКА 18+

Обявената за Мис Силикон на десетилетието Жасмина Стоичкова бе спипана да се пече по монокини на луксозна яхта в Гърция. Атрактивната красавица събира равномерен тен без горнището на банския си.  За голямо съжаление на мъжете, миската се пече по гърди далеч от любопитните погледи. Тя е на луксозна яхта навътре […]

Subscribe US Now