Как да разберем, че нашата котка наистина ни обича

Все повече проучвания и изследвания, провеждани в последните години, доказват, че котките могат да бъдат също толкова силно привързани към стопаните си, колкото и кучетата. Дори нещо повече – те често възприемат хората, които се грижат за тях, като свои родители и се чувстват сигурни и защитени само когато са в тяхно присъствие.
Но ако човек отглежда котка и все още се съмнява в нейното отношение, оказва се, има някои съвсем ясни знаци, които могат да бъдат доказателство за обичта на домашния любимец.
Да вземем предвид дори най-обикновеното мъркане. Може да сме свикнали, че това е нещо обичайно за животното, но всъщност мъркането винаги изразява жест на обич и привързаност. И ако котката издава този характерен за нея звук, то най-често означава, че тя обича своя стопанин и се опитва да го покаже.
Според някои проучвания, ако котката се взира в очите на човек, то това трябва да се приеме като положителен знак. Защото тези животни осъществяват зрителен контакт само с тези, към които са привързани, твърдят от Pets-lover.
Характерен жест за котките е “месенето” с лапи, или движение, наподобяващо правенето на масаж. Това е нещо, което те научават от своите майките още в първите моменти от живота си, като съвсем малки котенца. И ако го прилагат към човек, то това със сигурност е израз на любов.
Привързаността на домашния любимец се изразява и чрез търсене на постоянен контакт. Ако котката ни следва от стая в стая, то тя със сигурност търси нашата близост. А ако пък обича често да ляга по свое желание върху корема на стопанина си, и дори да заспива така, то това е безспорен признак на доверие и обич.
Желанието за близост може често се показва и чрез отъркване и дори потупване с глава. Това са характерни за котките движения и означават също усещане за близост и безопасност. Привързаността се демонстрира и чрез игривите движения на животното между краката на неговия стопанин.
А ако пък се случва котката да ни донесе някаква вещ, то тя често го прави като подарък към човека, който се грижи за нея. Със сигурност подаръците са знак за обич и не трябва да забравяме да изкажем своята благодарност.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Криско пръсна над 1 милион за луксозен палат и... СНИМКИ

Криско има сериозен повод да почерпи, защото вече е горд собстеник на луксозен нов имот в затворен комплекс, който се намира в непосредствена близост до монумента “Камбаните”. Домът на рапъра, неговата половинка Цвети и двете им деца е на стойност над един милион лева и всъщност е не един, а […]