Как Илон Мъск превърна централата на Twitter в хотел

На служителите на Twitter още миналият месец им стана ясно, че няма да им е лесно с шеф като Илон Мъск.
Тогава той изпрати имейл до всички в компанията с послание, че ще трябва да работят настина здраво, ако искат да са успешни. В имейла се посочва още, че служителите ще трябва да работят “дълги часове с висока интензивност”.
И дали за да даде пример или поради друга причина, откакто е купил Twitter самият Илон Мъск прекарва почти цялото си време в централата. Или поне така твърди един от служителите му.
Имаме причина да вярваме на думите му, защото във вече изтрит туит милиардерът публикува, че ще работи и ще спи в офиса “докато организацията бъде поправена”.
Странното поведение на Мъск обаче не спира дотук. От BBC са получили снимки на офис пространство в централата на Twitter, което е превърнато в един вид хотел, със спални. Според властите в Сан Франциско това е възможно нарушение на строителния кодекс.
Кадрите са доста красноречиви, като на един от тях се вижда стая с двойно легло, в която има гардероб и чехли. От друг кадър пък става ясно, че дивани се използват и като легла. А в една от конферентните зали дори има будилник и картина, поставена върху оправено легло.
“Прилича на хотелска стая”, споделя един от служителите на Twitter. Според Илон Мъск в това няма нищо лошо, като коментира, че Сан Франциско е погнал компании, които предоставят легла, в които да си починат “уморени служители”. Явно обаче само милиардерът не вижда проблем в това да превърне централата на компанията си в хотел.
Пред BBC сенаторът от щата Калифорния Скот Винер заявява, че Мъск сега кара работниците си да спят в сградата на компанията. “Ясно е, че не го е грижа за хората. Не го е грижа за хората, които работят за него.”

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Скарлет Йохансон както не сме я виждали досега

Скарлет Йохансон е впечатляваща с всяка своя поява. Независимо дали на червения килим или на големия екран, тя просто знае как да приковава погледите към себе си. И това сякаш ѝ се отдава съвсем без усилие. Този път обаче актрисата ни смайва не с визия от червения килим, не и […]

Subscribe US Now