Камила все пак постигна своето

Коронацията на крал Чарлз Трети е утре, 6 май. Но вече е ясно, че съпругата му Камила, която ще бъде коронясана заедно с него, ще бъде просто кралица Камила, а не кралица-консорт, както беше до момента.
Редица британски медии твърдят, че чрез кралски указ на Чарлз Камила става кралица Камила от деня на коронацията. В документа пише, че новата титла на 75-годишната му съпруга трябва да бъде сменена “във всяка молитва за кралското семейство във всички служби, които провежда Църквата на Англия”.
Според Royal Central указът е от 3 май тази година и постановява пълно отпадане на думата “консорт”. Камила стана кралица-консорт, след като съпругът и Чарлз стана автоматично крал на Великобритания след смъртта на майка си Елизабет Втора на 8 септември миналата година.
Още с публикуването на официалната покана за коронацията стана ясно, че се готви промяна в титлата. Защото в поканата Камила беше изписана като “кралица Камила”.
Церемонията по коронацията е утре, 6 май, от 13 ч. българско време. На живо събитието ще бъде предавано по БНТ от 12.25 ч. и по bTV от 12.20 ч.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Актрисата, която сподели своя гола снимка

Известните личности доста често стават жертви на хакерски атаки, чрез които злонамерени хора се сдобиват с лични и понякога чувствителни снимки. Случвало се е с редица актриси като Дженифър Лорънс например преди години. Случило се е и с Уилоу Шийлдс, която познаваме от филмите за “Игрите на глада”. Хакери са успели […]