Първият лаптоп без екран открива нова епоха за технологиите

Вече от най-различни места чуваме и виждаме, че е напълно възможно в рамките на следващите няколко години екраните в настоящия им вид да станат абсолютна отживелица. 
Компания на име Sightful наскоро пусна първия си продукт и първия по рода си безекранен „лаптоп с добавена реалност“, проектиращ върху 100-инчов виртуален екран.
Лаптопът, ако изобщо можем да го наречем, се казва Spacetop и представлява хардуерен дек и клавиатура в пълен размер с чифт AR очила NReal. 
Очилата проектират компютърен екран директно пред това, което потребителят вижда, като образите същевременно остават невидими за всеки друг наоколо.
Що се отнася до спецификациите, Spacetop работи със Snapdragon 865, съчетан с графичен процесор Adreno 650, 8GB RAM и 256GB памет, което го поставя в същия клас като някои смартфони. 
Spacetop е с височина от четири сантиметра, 26 сантиметра ширина, 22 сантиметра дълбочина тежи около килограм и половина. 
Sightful очевидно се стреми към хибриден хитов продукт за работа от най-различни места.
„Лаптопите са в центъра на нашето ежедневие, но технологията не е еволюирала напълно. Междувременно добавената реалност е пълна с потенциал и обещания, но тепърва ще намира своето приложение за ежедневна употреба“, казва Тамир Берлинер, съосновател на Sightful.
Според Берлинер се намираме на ръба на значителна промяна в парадигмата, през която възприемаме технологиите и личния си компютър.
Засега не знаем колко струва Spacetop, но знаем, че първоначално ще бъдат пуснати само 1000 бройки, които ще бъдат раздадени на специално селектирана аудитория. 

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Свекървата на Валерия от "Ергенът" пак се обърна на 180 градуса, призна си, че...

След невероятния гаф, който направи майката на Евгени с покъртителното си държание към избраницата на сина си в последния епизод на “Ерегенът”, днес от телевизията все пак се опитаха да смекчат историята, да замажат гафа, както се казва. От bTV излъчиха дълъг репортаж от рождения ден на бащата на Евегени на морския бряг, на който са присъствали и […]

Subscribe US Now