Как приключи сагата на Илон Мъск с Twitter

Сагата на Илон Мъск с Twitter се проточи доста дълго. Още през април той обяви намерението си да купи социалната мрежа, като известно време след това обаче размишляваше върху сделката, която вече бе подписал за придобиването ѝ.
За известен период сделката беше замразена, тъй като по думите на милиардера Twitter имат проблеми, които са притеснителни. Стана ясно, че те са свързани със спам ботове, които Мъск искаше да “победи”. Според него ситуацията е била по-лоша отколкото е очаквал и всъщност дори е била едва ли не опит за измама.
Въпросните проблеми със спам ботовете доведоха до отказа на милиардера от придобиването на Twitter. Искането му обаче го отведе в съда, където битката се оказа доста спорна и скъпа. За да не се стигне до нов процес през другия месец, съдията по делото даде срок на двете страни да се споразумеят.
Мирната стратегия явно е проработила, защото тъкмо стана ясно, че Илон Мъск вече официално е новият собственик на Twitter.
Вчера вечерта, 27 октомври, сделката на стойност около 44 милиарда долара е приключила. Почти веднага след придобиването Илон Мъск е отстранил основни лица от управлението на Twitter. Това са главният изпълнителен директор Параг Агравал, финансовият директор Нед Сегал, главният правен директор Виджая Гаде и главният юрисконсулт Шон Еджет.
Новината самият Мъск не пропусна да обяви с туит, разбира се. Отново вчера в социалната мрежа той написа: “Птицата е освободена”.
По-рано същият ден милиардерът се е появил в централата на Twitter в Сан Франциско, където се е срещнал с работници и е провеждал импровизирани дискусии с тях в кафенето. Това, което е направило впечатление, е символичното му влизане в сградата с мивка за баня в ръце.
Сега, след като Илон Мъск притежава компанията, все още не може да се прогнозира какво в нея ще се промени. Самият той предупреди за съкращения, но не се знае докъде ще се стигне с тях. Милиардерът обаче не крие амбициите си да изгради Twitter в “супер приложение”, пише Business Insider.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Галена пее по голо дупе в Студентски град СНИМКИ 18+

Топ звездата Галена докара сърцебиене на почитателите си по време на едно от последното си участия в нощен клуб в Студентски град. Палавата звезда надмина себе си и всички скандали и реши да се появи на сцената по голо дупе.  Изпълнителката на “Феноменален” се бе спряла на електриков гащеризон, но изрязан […]

Subscribe US Now