Съвет от Арнолд Шварценегер – как да намираме време за тренировка

Ако трябва да искаме съвет, свързан с тренировки и влизане във форма, то Арнолд Шварценегер със сигурност е точният човек.
Все пак става дума не само за легенда в бодибилдинга, а и за някой, който и на 75-годишна възраст не спира да тренира. А човек наистина може да се зачуди как дори на тези години намира мотивация да бъде толкова постоянен в залата.
Хубавото е, че Шварценегер споделя не само опита си, но и дава най-различни съвети, свързани с мотивацията. Един такъв разбираме от дневния му бюлетин, където отговаря на въпрос на потребител в Reddit за това как винаги е мотивиран да тренира.
Да, сега на 75 години нито ще се готви за бодибилдинг състезания, нито се снима гол до кръста във филмите си. Но въпреки това Арнолд слага тренировката като приоритет. И именно това смята, че е големият проблем на повечето хора.
“Нямам време да тренирам”, казват, а всъщнот имат предвид “За мен тренировките не са приоритет.” Арнолд Шварценегер смята, че много хора, които казват, че нямат време, реално прекарват по около два часа на ден, гледайки телевизия или ровейки се в Instagram.
“Те казват, че не могат да станат в 5 сутринта, за да тренират, преди децата им да се събудят, защото имат нужда от време да се отпуснат вечер и да гледат филм, преди да заспят.” И в това няма нищо лошо, смята актьорът, но според него означава, че не става дума за липса на време, а за приоритети.
Арнолд Шварценегер е твърдо убеден, че стига да има желание, човек може да отдели поне 30 минути, за да направи няколко упражнения във фитнеса. Ако все пак времето е наистина ограничено до 15 минути например, упражнението, което препоръчва, е мъртва тяга. Просто според него за 15 минути човек може да направи необходимата загрявка и извърши няколко серии от упражнението, което всъщност е добро за повече от една мускулна група.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Мария Бакалова като наемен убиец във филм на Силвестър Сталоун

След като Мария Бакалова си спечели международна слава с участието си в продължението на “Борат”, тя получи главни роли и във филми като Bodies Bodies Bodies и Fairyland. Освен това даде гласа си на кучето Космо за “Пазители на галактиката Vol. 3”. Предвид всички тези успехи, бяхме убедени, че няма да […]