Как се е справила Оливия Мун с рака на гърдата и двойната мастектомия

Преди месец Оливия Мун реши за първи път да разкрие, че е била диагностицирана с рак на гърдата. Тогава актрисата даде доста подробности около диагнозата си и случилото се с нея.
Сега обаче в интервю пред списание People решава да разкаже повече за преживяното. Мун казва, че миналата година по това време е трябвало да бъде в Германия, където да снима филм. Но вместо това си е останал у дома, за да се срещне с цял екип от онколози.
Защото по това време един рутинен тест за рисковете ѝ от развиване на рак на гърдата са довели до по-задълбочени изследвания и откритието, че  има инвазивни тумори в двете си гърди.
Решението е било само едно – двойна мастектомия. В рамките на 30 дни Оливия Мун е претърпяла няколко операции, сред които и тази за премахването на гърдите. “Има толкова много информация и вземаш огромни решения до края на живота си.”
10-часовата операция е била успешна като след нея лекарите са казали на актрисата, че са намерили в дясната ѝ гърда дуктален карцином с размера на мандарина. Това я е успокоило, че е взела правилното решение.
Около седмица след операцията Оливия Мун за първи път е видяла и резултата при лекаря си. “За първи път се видях и бях в шок. Беше невероятно трудно”, допълва 43-годишната актриса. Когато се е прибрала вкъщи, отново се е съблякла, за да види тялото си. И точно това е бил моментът, в който се е сринала.
Няколко месеца по-късно, през есента на миналата година, Оливия Мун се е подложила на реконструктивна операция за гърдите си. “Много по-добре е, но не е същото”, казва тя.
По същото време Мун е започнала и хормонално потискаща терапия, за да намали риска от развиването на рак в бъдеще. Нещо, което я е вкарало в медицински индуцирана менопауза.
Следват обичайните за менопаузата симптоми като изтъняването на косата и горещите и студени вълни, които обливат тялото. Но Оливия Мун не се оплаква, защото е щастлива от факта, че е жива и е имала шанса да се пребори с болестта.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Колко опасна всъщност е боровата процесионка

През последните няколко дни в редица медии усилено се говори за един вид гъсеница у нас или т.нар. борова процесионка. “Внимание! Нашествие на опасни гъсеници у нас”, “Опасни гъсеници тровят както деца, така и кучета”, “Боровата процесионка е много опасна, пазете се”, са само някои от заглавията, които чуваме и […]

Subscribe US Now