Как приложението на Tesla помога при кражба

Електромобилите на Tesla са пълни с най-различни функции, които целят да направят шофирането още по-лесно и безопасно. Да не говорим, че някои от тях могат да се активират и през смартфона посредством специално приложение.
Ник Кириос знае това много добре и дори му се е наложи да използва някои от тези функции, за да помогне на полицията в залавянето на крадец. От The Guardian разбираме, че преди няколко дни въоръжен крадец се е появил в дома на тенисиста в Канбера, Австралия.
Според доклада на полицията, мъж, облечен в черни дрехи и носещ маска на лицето, е позвънил в дома му. Майката на Кириос е отворила вратата и тогава мъжът е насочил оръжие срещу нея. Крадецът обаче не е искал пари или бижута, а ключовете от зелената Tesla на сина ѝ.
Жената, разбира се, му ги е дала. Крадецът очевидно не е знаел точно какво прави, защото е принудил майката на тенисиста да му покаже как да борави с колата. В суматохата жената е уцелила правилния момент, в който оръжието не е било насочено към нея, за да избяга и да се скрие обратно в къщата.
Тогава крадецът някак си е подкарал колата, но не е стигнал далеч. Просто защото Ник Кириос е използвал приложението на Tesla, за да проследи точно къде се намира колата и е информирал полицията.
Освен това, Кириос е направил кражбата още по-трудна. Отново чрез приложението на Tesla тенисистът е ограничил скоростта на откраднатата кола до 80 км/ч. Всичко това е помогнало на полицията да открие автомобила за едва 16 минути.
Благодарение на тези функции, които притежава Tesla-та на Ник Кириос, крадецът е бил арестуван и са му повдигнати пет обвинения. Според Electrek, открадната кола на тенисиста е била Model X.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Какво ще накара Ед Шийрън да спред с музиката

Безспорно Ед Шийрън се намира в може би най-тежкия период от живота си. През последните няколко години той загуби един от най-добрите си приятели, а наскоро и баба си. Съпругата му Чери пък бе диагностицирана с рак по време на втората ѝ бременност, което само утежни личните неволи на изпълнителя. За капак на […]