Когато Теодора Духовникова остане само по шал

Преди няколко дни попаднахме на няколко снимки в социалните мрежи, които бързо приковаха вниманието ни – Теодора Духовникова в една изящна и същевременно провокативна фотосесия, в която в различни шалове (и нищо друго) актрисата излъчва едновременно класа, секспалил и много елегантност. 
“Много харесвам картините на Греди Асса. Преди известно време разбрах за копринените шалове на дъщеря му, дизайнерът Ина Асса, която пресъздава неговите картини върху най-фината и първокласна, 100 % естествена коприна, подгъвите на които прави ръчно. Оттогава съм истински фен. Истински. Подарявала съм ги на най-любимите жени в живота ми”, пише Теодора Духовникова. 
Продължава с думите, че когато Ина ѝ се е обадила, за да ѝ предложи да стане лице на новата й, ексклузивна колекция, не се е чудила много, особено след като е разбрала, че “на снимките ще сме само аз и тези безумно красиви шалове- картини, веднага, ама веднага казах ” Да!”.”
А това, което виждаме в момента е резултатът: Теодора Духовникова в цялото ѝ великолепие, красивите шалове на Ина Асса и зад обектива – Коко Кръстев.
Що се отнася до Ина Асса, тя е възпитана в арт семейството на известния български художник Греди Асса и Жана Дамянова-Асса – философ, културолог и преводач. Завършва едно от най-престижните училища за мода – ESMOD International в Париж. Впоследствие специализира в Central Saint Martin’s School of Art & Design в Лондон. Ина Асса започва кариерата си във столицата на модата, а след като се завръща в България, едно от многото ѝ начинания е именно създаването на бранда Ina Assa и тези красиви шалове. Освен с първокласна коприна, шаловете несъмнено се открояват и с картините върху тях, които са дело на баща ѝ Греди Асса.
Както добре е известно на всички, Греди Асса е значима фигура в българското изобразително изкуство, която е оказала осезаемо влияние върху процесите по обновяване на визуалния език през 80-те и 90-те години на миналия век. Художникът има над 80 самостоятелни изложби и повече от 100 участия в колективни прояви у нас и в чужбина.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Рупърт Мърдок - женен за рускиня на 93

Никога не е късно човек да се влюби… отново. Това ни показва Рупърт Мърдок, който се ожени за пети път на 93 години през отминалия уикенд. Сватбата се е състояла на 1 юни в луксозното му винено имение в Калифорния. Избраницата му е Елена Жукова – пенсионирана молекулярна биоложка на […]

Subscribe US Now