Арнолд Шварценегер открито за проблемите със сърцето

Арнолд Шварценегер през годините е доказал, че нищо не може да го спре от това да посещава фитнеса редовно. Дори трите сърдечни операции, които е претърпял.
Актьорът и легенда в бодибилдинга винаги намира начин да тренира, за да поддържа тонуса си. Здравословните проблеми обаче продължават.
В подкаста си Arnold’s Pump Club и дневния си бюлетин Арнолд Шварценгер разкрива, че преди седмица се е подложил на нова операция на сърцето, за да му бъде поставен пейсмейкър. “Имах операция, за да стана малко повече машина”, шегува се актьорът.
Шварценгер пояснява, че в родната му Австрия хората не обичат да споделят за здравословните си проблеми и ги пазят за себе си. Но е получил много съобщения и имейли от хора, които също като него са родени с бикуспидна аортна клапа – най-честият вроден порок на аортната клапа. 
Именно тези хора са му дали да разбере, че това, че говори открито за проблемите със сърцето си им дава кураж и те да се справят. Актьорът пояснява, че се чувства добре и дори няколко дни по-късно е присъствал на събитие, организирано от Джейн Фонда.
“Лекарите ме посъветваха, че е време да премина през това, защото някои белези от предишната ми операция бяха направили сърдечния ми ритъм неравномерен. Беше така от няколко години, така че поддържах връзка с моя медицински екип и ги посещавах лично поне веднъж годишно, за да получа пълен преглед и да видя как е сърцето ми”, пояснява Арнолд Шварценегер.
Шварценегер пише още, че такъв е животът с вроден сърдечен проблем, но той не се оплаква. Актьорът дори разяснява, че неговата майка и баба са имали същия сърдечен проблем и той е довел до тяхната смърт. “Аз обаче все още съм тук заради медицинските иновации и защото усърдно поддържам връзка с моите лекари и ги слушам.”
Арнолд Шварценегер пише, че майка му е отказала смяна на клапата, защото по онова време единственият начин това да се случи и бил чрез тежка операция.  “Днес лекарите заменят клапи с неинвазивни процедури, при които можете да се приберете вкъщи същия ден.”
Актьорът дава разяснения и около предишните си операции. Той казва, че за първи път са сменили клапите на сърцето му през 1997 г. чрез отворена операция и тогава са му казали, че те ще издържат между 12 и 15 години. Но са успели да функционират правилно цели 21 години.
През 2018 г., когато му се е наложило да ги подмени обаче неинвазивната опция е била налична и той се е възползвал от нея. Но не всичко е преминало безпроблемно, защото заради грешка на лекарите в Лос Анджелис неинвазивната операция се е превърнала в отворена.
Заради усложнения са успели да подменят само едната клапа и затова се е наложило през 2020 г. да се подложи отново да операция, но то път в Кливланд. Но заради всички тези операции лекарите са му казали, че трябва да следят състоянието на сърцето му и в даден момент ще се наложи да се сложи пейсмейкъри.
За известно време Арнолд Шварценегер ще трябва да избягва тежките тренировки във фитнеса, но ще е на 100% готов за снимките на втори сезон на сериала FUBAR, които започват другия месец.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Робърт Патинсън и Суки Уотърхаус пак изненадаха всички

Робърт Патинсън и Суки Уотърхаус са заедно от 2018 г., като покрай пандемията започнаха да живеят заедно в Лондон, където актьорът участваше в снимките на филма “Батман”. През месец май 2023 г. Патинсън и Уотърхаус присъстваха на Met Gala като двойка за първи път, а през ноември същата година научихме, […]

Subscribe US Now