Специалното наследство на принцеса Шарлот

Британското кралско семейство има огромна колекция от бижута, голяма част от които са предавани от поколение на поколение. В последните месеци за работещите дами от него е въпрос на чест да покажат какво са наследили от кутията с бижута на покойната Елизабет Втора.
Безспорно обаче дамата, която ще се радва на най-голям избор, ще е принцеса Шарлот. Като единствена дъщеря на бъдещите крал и кралица Уилям и Кейт, тя ще има достъп не само до тези, които са принадлежали на кралицата, но и на някои от своята баба принцеса Даяна.
Като прочутата тиара на рода Спенсър – бижуто, което покойната лейди Ди избра да носи на сватбата си с принц Чарлз през юли 1981 г. Дизайнът й наподобява гирлянд с цветя и е направена от диаманти, инкрустирани върху злато.
Тиарата е наследство на бащата на Даяна Джон Спенсър още от 70-те години на миналия век и вече част от съкровищата на рода Спенсър. Носена е от четири дами на сватбата им – трите дъщери на Джон лейди Джейн, лейди Сара и лейди Даяна, както и от Селия Маккоркодейл, племенница на десетият граф Спенсър, през 2018 г.
Бижуто вече е притежание на принцеса Шарлот. Заедно с по-големия й брат принц Джордж, тя се очаква да присъства на коронацията на дядо си крал Чарлз на 6 май тази година, припомнят ни Hello.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Прецедент в "Капките"! Журито посече Дара Екимова, но тя успя да... ВИДЕО

Дара Екимова грабна победата в снощния лайф на “Като две капки вода” и направи истински прецедент в шоуто за имитации. Младата изпълнителка бе оценена ниско от журито, но гласовете на публиката я изстреляха на върха. Това не се бе случвало до момента! Дара бе доста убедителна в петата бляскава вечер на […]