Как се справя кралица Елизабет с безбройните задължения

Кралица Елизабет е на преклонна възраст. Но това явно никак не ѝ пречи – не само да бъде в добро за годините си здраве, но и да изпълнява успешно всичките си ангажименти. А те наистина са много, особено сега, когато тя всячески се подготвя за своя платинен юбилей.
Всъщност, кралицата има своите начини, с които да се справи с многото задължения. Един от които е методът от две думи, който ѝ помага да запомни най-важни детайли при срещата си с нови хора.
Успешният метод, който кралицата използва, бе разкрит от британската детска писателка Джулия Доналдсън. Преди време тя имаше своята среща с Нейно Величество, тъй като бе отличена с престижна литературна награда.
“Разбрах от близки източници, че когато кралицата се запознава с биографиите на хора, с които трябва да се срещне, тя използва жълт маркер, за да подчертае две основни думи, които са най-определящи за човека. Ето защо когато се представих пред нея, тя веднага ми каза: “О, значи ти си писател. При това много популярен.” И аз веднага си помислих: писател и популярен… явно това са моите две думи”, казва авторката пред Еxpress.
Стратегията, която използва кралицата, за да помни хората, ѝ позволява да поддържа стандартите и добавя “щрих” лично отношение към всеки. Което пък помага и на самите хора да преодолеят по-лесно притесненията си, когато се срещат с Нейно Величество.
Преди време британският журналист Адам Хеликър казва пред списание Fabulous, че вероятно всеки се е запитвал какво чувства кралицата, когато влезе в стая, пълна с хора, знаейки, че всички са нервни от срещата си с нея.
“Преди време самата кралица сподели колко дразнещ за нея е фактът, че всеки път, когато отиде на парти, всички я наблюдават втренчено и притеснено. И допълни, че би се почувствала прекрасно, просто да се вмъкне незабелязано и свободно да си поговори с всеки, с когото ѝ се прииска.
А нещото, което предизвиква най-голямо раздразнение у Елизабет според Хеликър, е “неизбежното мълчание, което всеки път предизвиква появата ѝ на публични места”.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Истории, звезди, тенденции

Вижте интересните истории на деня, новини за звездите, тенденции и идеи за свободното време. Източник: Lifestyle.bg