Каква е причината за смъртта на Сюзън Самърс – актрисата от сериала “Стъпка по стъпка”

Сюзън Самърс – актрисата от сериала “Стъпка по стъпка” почина в 5:30 сутринта в неделя, 15 октомври, след като ракът на гърдата й се разпространи в тялото й, според смъртен акт, получен от The Blast.
Съобщава се, че документът посочва “рак на гърдата с метастази в мозъка” като непосредствена причина за нейната смърт с биопсия, потвърждаваща откритието.
Въпреки че не е извършена аутопсия, според документа хипертонията или високото кръвно налягане и хидроцефалията са допълнителните състояния, довели до нейната смърт.
Според Американската асоциация на неврологичните хирурзи хидроцефалията е състояние, при което “излишната цереброспинална течност (CSF) се натрупва в съдържащите течност кухини или вентрикули на мозъка” и причинява “вреден натиск върху тъканите на мозъка”. Смъртният акт на Сомърс показва, че актрисата е страдала от хидроцефалия повече от година.
“Сюзън Самърс почина мирно у дома си в ранните сутрешни часове на 15 октомври. Повече от 23 години тя оцеляваше след агресивна форма на рак на гърдата”, беше написано в официално изявление, споделено от името на семейството ѝ
От него стана ясно и че до последния си момент актрисата е била заобиколена от любящия си съпруг Алън Хамел, сина си Брус и най-близките роднини. Семейството се е събрало, за да отпразнува рождения ден на Сюзън, която на 16 октомври трябваше да навърши 77 г. Вместо това обаче са отпразнували необикновения ѝ живот.
Три дни след смъртта на Самърс, тя беше погребана в Desert Memorial Park в Кътидръл Сити по време на церемония, организирана от погребален дом в Палм Спрингс, Калифорния, съобщи The Blast, цитирайки смъртния акт.
Актрисата от “Стъпка по стъпка” беше много открита относно здравословните си проблеми през годините, включително диагнозата й рак на гърдата през 2000 г. Тя също така е преживяла няколко други форми на рак през живота си.
“Изричането на думите публично на глас – “Имам рак на гърдата” – разтърси душата ми”, каза Сомърс пред People през 2001 г.
Когато получава първоначалната диагноза, тя и съпругът й Алън Хамел “мълчахме, почти не говорехме, невярващи, сякаш това не може да се случи, чудейки се дали това е нещо дребно или краят на живота ми?”, припомнят думите на актрисата от изданието. 

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Братовчедката на крал Чарлз, чийто живот наскоро претърпя обрат

Британското кралско семейство е свързано по кръвна линия с някои от другите монархически фамилии в Европа. Но дори в пределите на родината си то има богата история и доста от аристократичните семейства са свързани с него. За лейди Татяна Маунтбатън разказахме преди около година. 33-годишната аристократка е дете на първи […]